Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президентската институция

...
Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президентската институция
Коментари Харесай

Президентът удостои с почетен знак проф. Евгения Захариева

Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президентската институция на професор Евгения Захариева за заслуги към българското музикално изкуство, съобщи Българска национална телевизия. Професор Захариева е бележит пианист, свирила е по целия свят. Била е солист в оркестри в Хага, Москва, Амстердам, Берлин. Преподавател е в Националната музикална академия. Удостоена е с голям брой интернационалните награди.

" Безспорният ѝ гений е непроменяемо приветстван от многочислена аудитория на петте континента. Имах шанса персонално да изживея страстта и да изпитам национална горделивост по време на нейния вълнуваш концерт през 2019 година в далечна и другарска Япония. Музикалните критици единомислещо застават зад тази висока оценка на публиката ", съобщи президентът Румен Радев.

" Винаги съм се гордеела, че числя се на страната на духа, както е споделил великият хуманист Дмитрий Сергеевич Лихачов за България и постоянно съм вярвала, че нашето изкуство основава оная духовна атмосфера, която поражда нов мироглед, нови полезности, с цел да може да построим по този начин мечтаното от всички нас едно по-справедливо общество ", сподели проф. Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР