Държавният глава Румен Радев коментира предстоящите президентски избори на 14

...
Държавният глава Румен Радев коментира предстоящите президентски избори на 14
Коментари Харесай

Румен Радев: Очаквам на изборите да победи демокрацията

Държавният глава Румен Радев разяснява идните президентски избори на 14 ноември. "Очаквам резултатът от тези избори да докара до дефинитивно разкъсване с проваления управнически модел ", уточни президентът, който е на посещаване в Стара Загора за празника на града.

"Обществото ни чака институциите ни да продължат да работят в посоката на възобновяване на държавността, премахване на корупцията, разкъсване на всевъзможни олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за съвременно развиване на България. Само отдаването на тази идея, а не слагането в ролята на инструмент на партии, на разнообразни бизнес кръгове, може да докара до безкористна поддръжка на българските жители ", добави Радев.

Президентът уточни, че чака акция на хрумвания, а не на компромати, с цел да може всеки претендент да разкрие кой в действителност защо се бори и по какъв начин ще го реализира.

Румен Радев разяснява и тежкия случай с потърпевши пешеходки в Стара Загора и съобщи, че би трябвало като общество да обединим старания, с цел да спрем експанзията на пътя.

"Искам да изкажа своята съпричастност на лекарските екипи, които поставят грижи за тези младежи и надлежно желая да споделя, че това е едно извънредно грозно събитие - тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е събитие в Стара Загора. Има го и във всички градове на България. Трябва като общество да обединим старания и да спрем тази необуздана експанзия. Мога да кажа, че това е безспорна престъпност и безнаказаност към най-висшата полезност ", сподели той.

"Искам да поздравя кмета господин Тодоров за неговата решителност да се оправи с това събитие, за подхванатите твърди ограничения. Очаквам скоро да има резултат и Стара Загора да се трансформира в образец по какъв начин би трябвало да се борим с тези феномени - със уреди по пътя, с видеонаблюдения по този начин, че да преодолеем главния минус. Правилно казвате да има по-строги закони, само че и сега има закони. Проблемът е, че тези хора мъчно се записват като нарушаване и по-късно мъчно се санкционират. Затова видеонаблюдението би трябвало да бъде на всички места по този начин, че да може да се записват тези нарушавания и надлежно да има присъда ", добави още президентът.

"Ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още един път да преразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги санкции, за по-ефективни механизми да се разкриват и записват тези нарушавания и да бъдат импортирани в идващия парламент ", уточни още Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР