Държавният департамент заяви, че САЩ нямат химически или биологични лаборатории

...
Държавният департамент заяви, че САЩ нямат химически или биологични лаборатории
Коментари Харесай

САЩ: Нямаме и не управляваме никакви химически или биологични лаборатории в Украйна

Държавният департамент съобщи, че Съединени американски щати нямат химически или биологични лаборатории в Украйна и назова обвиняванията на Русия „ опит да оправдае личната си военна интервенция “.

Руското министерство на защитата преди този момент показа обстоятелства, че Съединени американски щати са похарчили повече от 200 милиона $ за действието на биологични лаборатории в Украйна, които са взели участие в американската военна биологична стратегия.

Във връзка с това Руската федерация не изключва стартирането на съвещателен механизъм по Конвенцията за възбрана на биологичните и токсичните оръжия, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от РИА Новости.

Коментирайки информация за финансирани от Съединени американски щати биологични лаборатории в Украйна, представителят на китайското външно министерство Джао Лизкиан прикани Съединени американски щати да изяснят дейностите си по биологична милитаризация вкъщи и в чужбина.

" Както неведнъж сме казвали, Русия измисля подправени искания в опит да оправдае своите ужасяващи дейности в Украйна. Съединени американски щати нямат или ръководят никакви химически или биологични лаборатории в Украйна. В цялостно сходство със отговорностите си по Конвенцията за химическите оръжия и Конвенцията за биологичните оръжия, Съединените щати не създават и не имат такива оръжия на никое място “, сподели представителят на външното министерство Нед Прайс в изказване.

Държавният департамент от своя страна упрекна съветската страна, че има " дейни военно-химически и военно-биологични стратегии ". В Русия сходни обвинявания бяха неведнъж отричани.
" Кремъл съзнателно популяризира откровени неистини, че Съединени американски щати и Украйна са ангажирани с химически и биологични оръжия в Украйна. Виждали сме и представители на Китайската национална република да повтарят тези тайни теории. Тази съветска дезинформация е цялостна нелепост ", сподели Прайс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР