Държавният департамент на САЩ заяви, че признава и оценява усилията

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че признава и оценява усилията
Коментари Харесай

САЩ подкрепиха Мирослав Лайчак след критиките на Курти

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че признава и прави оценка напъните на специфичния представител на Европейски Съюз за разговора сред Косово и Сърбия Мирослав Лайчак. Изявлението идва откакто косовският министър председател Албин Курти подлага на критика Лайчак, че взема страната на Сърбия в разговора сред Белград и Прищина, заяви „ Албаниан пост “.


Държаният департамент даже благодари на словашкия посланик за " неуморните му старания " в разговора.

" Ние (САЩ) продължаваме да сме тясно ангажирани с Косово, Сърбия и сътрудниците от Европейски Съюз в разговора, подпомаган от Брюксел. Благодарим и признаваме неуморните старания на специфичния представител на Европейски Съюз Мирослав Лайчак ", съобщи представител на департамента пред VOA.

По същия метод представителят изрази отчаяние от неналичието на прогрес на срещата на 14 септември, като добави, че разговорът, подпомаган от Европейски Съюз, е единственият път напред за Косово и Сърбия.

" Очакваме и двете страни да се отнесат съществено към отговорностите си по съглашението за пътя към нормализация, което реализираха по-рано тази година. Времето изтича. Искаме да забележим прогрес по съществуващите и предходните отговорности въз основа на разговора (улеснен от ЕС) и Охридското съглашение, в това число основаването на Асоциация на общините със сръбско болшинство “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР