Държавният департамент на САЩ поясни, че компаниите-изпълнители на Северен поток

...
Държавният департамент на САЩ поясни, че компаниите-изпълнители на Северен поток
Коментари Харесай

САЩ към "Северен поток 2": Имате месец, за да спрете

Държавният департамент на Съединени американски щати разясни, че компаниите-изпълнители на „ Северен поток 2 “ могат да избегнат глобите, в случай че спрат работа по него преди 20 януари 2020 г, предава БГНЕС.

В изказване на уеб страницата на дипломатическото ведомство се споделя, че страните, участващи в плана, би трябвало „ неотложно да показват добросъвестни старания за ограничение на своите действия “.

Те " би трябвало да завършат отдръпването си в границите на 30 дни " след приемането на закона за бюджета, се споделя в известие за пресата.

Държавният департамент напомни, че държавният секретар ще приготви отчет за Конгреса на Съединени американски щати в границите на 60 дни, в който ще проучва кой нарушава закона.

" Правителството на Съединените щати мощно поддържа диверсификацията на доставките на сила, защото другите възможности спомагат за понижаване на ролята на геополитиката на енергийните пазари, намаляват потребителските цени и покачват енергийната сигурност на страните получатели на сила. Например, беше изчислено, че американският полутечен природен газ спести осем милиарда $ за европейските консуматори, като разреши те да договарят по-ниски цени със съществуващите снабдители ",- се споделя в изказването.

След като Вашингтон наложи наказания върху енергийните уреди, Москва разгласи, че ще последва съответната реакция.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че " никой не е отменил " правилото на съразмерен отговор на сходни " недружелюбни офанзиви "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР