Руският президент Владимир Путин ще се срещне утре с арменския

...
Руският президент Владимир Путин ще се срещне утре с арменския
Коментари Харесай

Руският президент ще се срещне утре с арменския премиер

Руският президент Владимир Путин ще се срещне на следващия ден с арменския министър председател Никол Пашинян, заяви Юрий Ушаков, съветникът на съветския президент, съобщи арменската новинарска организация АРМЕНПРЕС.

Срещата ще се състои след юбилейното съвещание на Висшия евразийски стопански съвет. " Очаква се двустранните диалози да бъдат съдържателни. Напоследък в връзките сред Русия и Армения се натрупаха проблематични въпроси, които чакаме да бъдат намерено разисквани сред водачите ", сподели Ушаков пред публицисти.

" Напоследък контактите сред нашите страни на разнообразни равнища понижиха. Критики бяха отправени както към Русия, по този начин и към Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) ", съобщи Ушаков.

Ушаков напомни по въпросите, свързани с ОДКС, че Ереван де факто е замразил присъединяване си в организацията, макар че към момента не се е отдръпнал публично от нея. Според представителя на Кремъл Армения не взе участие в взаимните военни учения на ОДКС и има намерение да се въздържа от финансирането им.

Помощникът на съветския президент посочи развиването на разговора със Запада от страна на Армения, в това число разглеждането на разновидности за присъединение към Европейския съюз, и задействането на връзките с НАТО измежду въпросите, които съгласно него изискват разискване сред водачите на двете страни.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР