Държавният департамент на САЩ одобри възможна продажба на MLRS HIMARS

...
Държавният департамент на САЩ одобри възможна продажба на MLRS HIMARS
Коментари Харесай

САЩ снабдяват и Естония с комплекси HIMARS

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди допустима продажба на MLRS HIMARS и обвързваното с тях съоръжение за 500 милиона $ на Естония, съгласно Службата за съдействие в региона на защитата на Пентагона.

Пояснява се, че 500 милиона $ са единствено „ приблизителните разноски “. Пентагонът утвърди съответния документ. Информацията е импортирана в Конгреса на Съединени американски щати. Посочва се, че Естония желае да закупи до шест HIMARS, до 36 ракетни системи за неведнъж изстрелване GMGLRS, ракетни капсули и ракети. Според Пентагона договорката " няма да промени главния боен баланс в района ", оповестява РИА Новости.

Освен това Държавният департамент утвърди вероятната продажба на ракети въздух-въздух и обвързваното с тях военно съоръжение на Норвегия на обща стойност към 950 милиона $. Според Пентагона договорката ще спомогне за поддържането на " задачите и дилемите на Съединени американски щати в региона на външната политика и националната сигурност посредством подсилване на сигурността на един от съдружниците в НАТО ". Съединените щати считат Норвегия за „ значима мощ в поддръжка на политическата непоклатимост и икономическия напредък в Европа “.

Припомняме, че в понеделник вечерта украинските военни нанесоха удари с американските РСЗО HIMARS по Нова Каховка в Херсонска област. Въоръжените сили на Украйна също нападнаха Луганск с американската РСЗО HIMARS. Беше маркирано, че Киев е избрал терористична тактичност за потребление на HIMARS и нанася удари основно по цивилни цели.

Също по този начин беше обявено за желанието на Полша да закупи 500 РСЗО HIMARS.

Преди това по американската стратегия за продажба на военна продукция в чужбина Полша изиска 20 комплекса HIMARS. НАТО сподели, че " първите доставки са планувани за 2023 година ", оповестява RT.

Трябва да се означи, че Полша чака HIMARS от 2019 година, оповестява ТАСС.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР