Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че девет

...
Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че девет
Коментари Харесай

В Украйна се увеличава броя на домашните пожари

Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви, че девет души са починали при пожари единствено през последните 24 часа , защото някои жители са нарушили разпоредбите за сигурност, пробвайки се да отопляват домовете си след съветските офанзиви, развалили голям брой енергийни уреди и довели до широкообхватни спирания на електрозахранването, предава Ройтерс.

Броят на пожарите се е нараснал, с споделя в изказване на Службата, като украинците все по-често прибягват до потреблението на генератори, свещи и газови бутилки в домовете си , до момента в който няма ток.

" Само през последното денонощие в Украйна са станали 131 пожара, 106 от които в жилищния бранш. Девет души са починали, осем са ранени ", се споделя в известието.

" Генератори по балкони, газови бутилки в жилища, запалени свещи... Заради нарушавания на разпоредбите за пожарна сигурност, потреблението на несертифицирани уреди за отопление и готвене, зачестиха случаите на пожари и гърмежи във жилищни блокове и частни къщи. "

Ведомството прикани украинците да бъдат по-внимателни в домовете си и да обяснят рисковете от пожар на децата си.

Украйна към момента се бори да възвърне цялостното зареждане седмица след, които повредиха енергийни уреди в цялата страна.

Националният оператор на електроенергийната мрежа " Укренерго " заяви, че дефицитът на електрическа енергия е понижен леко от 30% във вторник сутринта до 27% в сряда сутринта.

Потреблението на сила се увеличи с настъпването на зимата. Синоптиците споделиха, че температурата в столицата Киев ще падне до минус 6 градуса по Целзий през нощта, а през идващите дни и още повече.

Военното разузнаване на английското министерство на защитата вижда в масираните съветски удари по енергийната мрежа на Украйна от 10 октомври насам, осъществяването на концепцията за стратегическа интервенция за заличаване на сериозни цели , която се съдържа в съветската военна теория,.

Русия планува според концепцията да се употребяват ракети с огромен обхват за офанзива по сериозна национална инфраструктура, а не против военни сили. Задачата е да се деморализира популацията и в последна сметка да се принудят водачите на страната да капитулират .

Атаките против сериозната инфраструктура, довели до широкомащабни спирания на електрозахранването, са " закононарушения против човечеството " ,. Той прикани за по-голяма поддръжка на противовъздушната защита на Украйна и изиска експертни екипи на Организация на обединените нации да проверяват вредите.
 Франция, дружно с Европейски Съюз, основава арбитражен съд за войната с Украйна
Франция, дружно с Европейски Съюз, основава арбитражен съд за войната с Украйна

Париж подготвен да оказва помощ както на Украйна, по този начин и на Международния углавен съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР