Държавната машина не работи и зачестилите катастрофи го доказват, каза

...
Държавната машина не работи и зачестилите катастрофи го доказват, каза
Коментари Харесай

Иван Гешев: Прокуратурата е единствената работеща институция


Държавната машина не работи и зачестилите произшествия го потвърждават, сподели основният прокурор Иван Гешев. По думите му към този момент две години прокуратурата демонстрира „ обществената зараза “, само че няколко Народното събрание не обръщат внимание. Според Гешев прокуратурата е единствената работеща институция

„ Къде виждате страна? Може би виждате страна в това, което се е случило нощес, че още веднъж дрогиран водач с висока скорост умъртви 22-годишно дете до Шумен? Второ е с телесна щета. Може би виждаме страна в или може би сътрудника, който беше погубен още веднъж от пийнал водач или може би за случая на околовръстното? От две години приказваме прокуратурата, че това е един обществен проблем, бих го нарекъл обществена зараза и резултатът е никакъв “, попита основният прокурор.

Иван Гешев беше сериозен и към служебния правосъден министър Крум Зарков , който поска от Конституционния съд да разгласи за противоконституционно правото на прокуратурата да прави инспекции на администрацията.

Отговорът на министър пристигна незабавно: „ Мислите ли, че прокуратурата би трябвало да се занимава с качеството на сладоледа? Аз – не. Тежко на тази страна, в която прокуратурата е единствената, която може да свърши работа по надзор и по регулация “.

Според Зарков е наложително да има работещ парламент, с цел да се вземат решение проблемите на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР