Държавната консолидационна компания(ДКК) освободи ръководството на ВМЗ-Сопот заради натрупани финансови

...
Държавната консолидационна компания(ДКК) освободи ръководството на ВМЗ-Сопот заради натрупани финансови
Коментари Харесай

Уволниха ръководството на ВМЗ Сопот заради натрупани финансови загуби


Държавната консолидационна компания(ДКК) освободи управлението на ВМЗ-Сопот поради насъбрани финансови загуби за повече от един милион лв. единствено за три месеца. Това съобщи министърката на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

По думи на министърката управление се е опитвало да разпродава активи на сдружението "зад гърба " на Държавната консолидационна компания и на министерството. Освободеният ръб на шефовете не е изплатил и дивидента си към страната, срокът за което е изминал още в края на април.

„ Ръководството на ВМЗ-Сопот зад тила на принципала - Държавната консолидационна компания, и зад моя тил като принципал стартира да разпродава обособени елементи “, сподели още Нинова.

Тя акцентира, че страната ще се бори за оздравяването на държавните сдружения и ще потвърди, че те „ могат да се суправляват професионално и дейно “.

В новото управление влизат Иван Иванов, който до преди два дни заемаше поста на регионален шеф на София-област преди два дни, Мариан Йовчев, в предишното оглавявал „ Терем “, и Красен Шаралиев.

В последните месеци на няколко пъти представители на страната оповестиха, че сдружението ВМЗ е нараснало производството си, както и че се работи на три смени и даже се разкриват нови работни места.

През 2021 година, когато Кирил Петков беше длъжностен министър на стопанската система, още веднъж бяха правени.

През есента на 2021 година пък стана ясно, на сръбска компания през 2018 година, само че против тези пари не е получено нищо.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР