Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира и

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира и
Коментари Харесай

За сбиване между непълнолетни в Сандански се самосезира Агенцията за закрила на детето

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) се самосезира и следи работата по случай на сборичкване сред малолетни в град Сандански. Свикан е Координационен механизъм за принуждение с специалисти от всички способени институции - Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата, Дирекция " Социално подкрепяне " и представител на общинската администрация, с цел да бъде открит най-хубавият метод за работа с всички свърани със случая. На фамилиите и децата са препоръчани поддръжка и работа със обществени служащи и психолози. Те обаче не желаят такива услуги. Децата нямат предходни прегрешения, оповестиха от ДАЗД.
 Двама възпитаници пострадаха в меле пред гимназия в Благоевград
Двама възпитаници пострадаха в меле пред гимназия в Благоевград

Седмокласник е със счупена ръка, деветокласник е с охузвания

Агенцията се самосезира и за 3-годишното дете, потърпевшо при рухване от третия етаж в Чепеларе и изиска незабавно изследване за случая. Уведомена е локалната дирекция " Социално подкрепяне ", като е изискана цялата информация. Социални служащи работят на терен със фамилията на потърпевшото дете. Експертите на ДАЗД имат подготвеност да окажат поддръжка на детето, околните му и на обществените служащи, ангажирани със случая.
 Малко дете е в кома след рухване от тераса в Чепеларе
Малко дете е в кома след рухване от тераса в Чепеларе

Лекарите се борят за живота му

" Само за няколко дни още веднъж сме очевидци на произшествия с деца. Като ръководител на Държавната организация за протекция на детето съм непримирима към обстановки, които могат да застрашат сигурността и здравето на всяко дете. Това не са първите мотиви, при които да молим всички ние като общество да бъдем виновни към децата. Нека не оставаме безучастни , в случай че знаем, че някъде има дете в риск, тъй като единствено с подадена навреме информация и то и неговите близки, ще получат нужната поддръжка и помощ ", разяснява ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР