Държавна агенция “Национална сигурност” влезе на проверка в Българския енергиен

...
Държавна агенция “Национална сигурност” влезе на проверка в Българския енергиен
Коментари Харесай

ДАНС влезе в БЕХ, НЕК, ЕСО, БНЕБ и Министерство на енергетиката

Държавна организация “Национална сигурност” влезе на инспекция в Българския енергиен холдинг (БЕХ), Електроенергиен систематичен оператор (ЕСО), Българска самостоятелна енергийна борса (БНЕБ), Национална електрическа компания (НЕК) и Министерство на енергетиката, заяви big5.bg.

Агентите от ДАНС събират всички документи и стартират цялостна инспекция на всички покупко-продажби на сдруженията от последните няколко години.

Все още няма публична информация каква е задачата на интервенцията, нито дали има арести.

По-рано през днешния ден работодателските организации публично сезираха ДАНС и Министерство на вътрешните работи за скъпия ток. Работодателите подозират „ че се прави бойкот, закононарушение или измама и се заплашва националната сигурност, тъй като стопираха първоешелонни предприятия “.

„ Има предложения на борсата, които са изцяло немислими, те са направени, с цел да се извършват, те са направени, с цел да се манипулира борсата “, акцентира ръководителят на УС на АИКБ.

Работодателските организации желаеха през вчерашния ден оставките на министъра на енергетиката и на шефовете на БЕХ и „ Марица-изток 2 “ поради рекордно високата цена на борсовия ток.

„ Ще блокираме „ Българския енергиен холдинг (БЕХ), тъй като там е заровено кучето – и в дъщерните му сдружения. Ние имаме два до три пъти повече конфигурирани мощности, в сравнение с използваме електрическа енергия, няма справедливи аргументи за недостиг. В същото време цената на електрическата енергия е най-висока в целия Европейски Съюз, в цяла Европа от началото на август “, изясни Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР