Русия ще предприеме всички мерки, за да лиши режима в

...
Русия ще предприеме всички мерки, за да лиши режима в
Коментари Харесай

Русия след атаките в Енергодар: Киев застрашава ядрената безопасност на цяла Европа

Русия ще предприеме всички ограничения, с цел да лиши режима в Киев от опцията да прави офанзиви против енергийни уреди. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, изработен

" Систематичният темперамент на нападенията от Въоръжените сили на Украйна, както против Запорожката АЕЦ, по този начин и против други съветски енергийни обекти демонстрира изцяло целенасочена наклонност за нанасяне вреди на стопанската система на Руската федерация и основаване на опасности от повреди, които могат заплаши нуклеарната сигурност на целия европейски континент. Осъзнавайки цялостната некадърност на режима на украинския президент Володимир Зеленски, страната ни ще предприеме всички нужни ограничения против него, с цел да лиши Киев от опцията да извърши такива офанзиви ", сподели дипломатът.
 Москва преброи втора ударена от Киев подстанция в Запорожка област
Москва преброи втора ударена от Киев подстанция в Запорожка област

в Енергодар се намира Запорожката атомна електроцентрала, най-голямата атомна електроцентрала в Европа

" Това не е първият път, когато режимът на Зеленски ясно показва цялостното си неуважение към сигурността на мирните нуклеарни уреди, което по-специално се демонстрира в непрекъснатото основаване на закани за осъществяването на отговорностите и от личния състав на Запорожката АЕЦ. като опити за оказване на външен напън върху решенията, взети от чиновниците на завода ", акцентира тя.

Захарова означи, че след обединяването на Запорожката АЕЦ с съветското нуклеарно " семейство " Москва поставя обилни старания, ориентирани освен към основаване на подобаващи условия за работа на личния състав на централата, само че и към повишение на социално-икономическия стандарт на живот в Енергода р и възобновяване на съответната инфраструктура.

" Ние вършим всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че хората, живеещи там, нямат потребност от нищо и са предпазени от незаконните провокации на киевската хунта, добави формалният представител на съветското външно министерство. Въпреки това сме принудени да признаем, че чиновниците на Запорожката АЕЦ и членовете на техните фамилии, в това число деца, не престават да получават известия от украинските разследващи служби, съдържащи закани за техния живот и здраве, и явно киевският режим не има намерение да се откаже инициираната от него политика на заплашване на личния състав на завода посредством изтощително изнудване и оказване на извънреден психически напън ", се отбелязва в коментара.

Припомняме, че на 19 и 21 юни украинските въоръжени сили нападнаха енергийната инфраструктура на Енергодар. На 19 юни четири украински дрона унищожиха подстанция " Луч ". Градът остана без електричество и вода за няколко часа.

На 21 юни украинските въоръжени сили нападнаха подстанция " Радуга ". Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели на 21 юни, че повредата в подстанция Луч е имала директно влияние върху нуклеарната сигурност.

Руските войски превзеха нуклеарната централа в първите дни на нашествието в Украйна през февруари 2022 година Оттогава Москва и Киев рутинно се упрекват, че заплашват сигурността към нея.
 Рафаел Гроси: Ситуацията в Запорожката АЕЦ остава нестабилна
Рафаел Гроси: Ситуацията в Запорожката АЕЦ остава нестабилна

Всичките седем стълба на нуклеарна и физическа сигурност са изцяло или отчасти компрометирани

Русия стартира всеобщи офанзиви против украинската енергийна инфраструктура през първата зима на спора и продължи с дълга поредност от офанзиви през март. Според Киев е била унищожена половината от енергийния потенциал на Украйна и
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР