Държавите-членки на Европейския съюз се подготвят за провал на преговорите

...
Държавите-членки на Европейския съюз се подготвят за провал на преговорите
Коментари Харесай

The Telegraph: Страните от ЕС вече се подготвят за Brexit без сделка

Държавите-членки на Европейския съюз се приготвят за неуспех на договарянията с Обединеното кралство за подписване на комерсиално съглашение, което да контролира връзките сред Лондон и Брюксел след края на преходния интервал за Brexit, оповестява националният всекидневник The Telegraph, представен от " Фокус ".
Високопоставен дипломатически източник на вестника акцентира, че заради взаимна неотстъпчивост страните може да не се спогодят за договорката преди крайния период (15 октомври), а това от своя страна заплашва с „ интервал на безпорядък “ в бъдеще. В същото време различен посланик от една от страните от Европейски Съюз не изключи опцията за обновяване на комерсиалните договаряния в бъдеще. „ Няма причина да се твърди, че заради неналичието на консенсус в този момент в никакъв случай повече няма да има договаряния ".
Според различен събеседник на изданието обаче не може и да става въпрос за обновяване на комерсиалните договаряния с Брюксел в бъдеще, в случай че не бъде реализирано съглашение в този момент. Вместо това Англия ще бъде принудена да подписва двустранни съглашения с обособени страни-членки, с цел да смекчи икономическото влияние при сходен сюжет.
Обединеното кралство и Европейски Съюз по-рано признаха, че договарянията по договорката не престават мъчно, като остава малко време до края на годината, когато ще завърши преходният интервал за Brexit. Лидерът на кабинета в Лондон Борис Джонсън в предишното дефинира като краен период за реализиране на съглашение 15 октомври (на този ден в Брюксел е планувана среща на върха на ЕС). Според него няма смисъл да се не престават договарянията след средата на октомври.
Обединеното кралство напусна Европейски Съюз през нощта на 1 февруари 2020 година след три години договаряния за изискванията за излизане. Брюксел и Лондон се договориха за временен интервал до края на тази година, през който всички европейски разпореждания да се ползват за Обединеното кралство, в това число за търговията. Преди края на преходния интервал, който английското държавно управление отхвърли да удължи, страните трябваше да се договорят за формата на бъдещите връзки и да сключат комерсиално съглашение.
 
Всичко за Brexit следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР