Държави от Европейския съюз (ЕС) настояват за смекчаване на по-строгите

...
Държави от Европейския съюз (ЕС) настояват за смекчаване на по-строгите
Коментари Харесай

Страни от ЕС са против екостандарта за автомобили Евро 7

Държави от Европейския съюз (ЕС) упорстват за намаляване на по-строгите ограничавания върху излъчванията от колите, разнообразни от CO2. Става дума за по този начин наречените правила Евро 7, които имат за цел да понижат замърсяването от коли, оповестява Bloomberg, като се базира на документ, с който разполага. Въпреки че няма да промени графика за последователно унищожаване на мотора с вътрешно горене, от документа излиза наяве, че нарастват опасенията на някои страни по отношение на евентуалното влияние на зеления преход.

През тази седмица страните от Европейски Съюз възнамеряват да одобряват позицията си по отношение на разпоредбите Eвро 7, които усилват рестриктивните мерки за излъчванията на отработени газове за замърсители, разнообразни от CO2, като въглероден оксид и азотен оксид. Осем страни от Европейски Съюз - в това число Франция и Италия - се опълчиха на разпоредбите с аргумента, че производителите на коли към този момент са напрегнат да реализират общата цел за електрифициране на своите автопаркове.

" Това предложение е злополука за замърсяването на въздуха в европейските градове ", споделя Анна Крайнска, управител на излъчванията от транспортни средства и качеството на въздуха в климатичната организация Transport and Environment. " Поддавайки се на заканите на производителите на коли, нашите политици осъждат хората на неприятно здраве и преждевременна гибел за десетилетия напред. "
Реклама Англия беше подложена на критика поради желанието да смекчи разпоредбите си за климата.
Натискът за намаляване на разпоредбите за излъчванията идва на фона на високата инфлация и загрижеността за цената на зеления преход. Британският министър председател Риши Сунак обмисля отсрочване с пет години до 2035 година на възбраната за продажба на коли, задвижвани с дизел и бензин, съгласно лице, осведомено с проекта.

Европейските производители на коли предизвестиха, че разпоредбите на Eвро 7, които би трябвало да влязат в действие от 2025 година, ще отклонят запаси от вложения в електрически транспортни средства, до момента в който се пробват да противодействат на доставките на по-евтини електрически автомобили от Китай. Главният изпълнителен шеф на Stellantis NV Карлос Таварес сподели, че предложенията ще доведат до по-високи цени за по-малките транспортни средства, ограничавайки свободата на придвижване за по-бедните семейства.

Реклама
Френският министър на финансите Бруно льо Мер счита, че Европейски Съюз би трябвало да се откаже от стандарта Евро 7, защото това ще коства на европейските производители на коли " безполезни пари " в решителен миг на преход.

Страните от Европейски Съюз към този момент одобриха правила, дейно забраняващи продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година След като страните от Европейски Съюз съгласуват позицията си по Евро 7, те ще влязат в договаряния с Европейския парламент за окончателния тип на договорката.
Свързани публикации Още ли е на дневен ред Зелената договорка в Европейски Съюз 4 юли 2023, 09:49 Автомобилните гуми - неочакван замърсител без конкуренция 29 май 2023, 11:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР