Храните, които повишават мигрената и главоболието. Някои храни могат да

...
Храните, които повишават мигрената и главоболието. Някои храни могат да
Коментари Харесай

Храните, които повишават мигрената и главоболието

Храните, които покачват мигрената и главоболието. Някои храни могат да бъдат естествени болкоуспокояващи, само че съществуват и такива, които покачват с 30% мигрените и главоболията.

Опитайте се да се храните постоянно и здравословно като постоянно консумирате плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и немазно месо, което ще ви помогне да поддържате стройна линия, само че и което ще защищити тялото ви от недояждане.

Азиатска и маринована храна

Храните, които покачват мигрената и главоболието 08.06.24 01:00 Пет бързи трика за повишение на кръвната захар 08.06.24 00:30 Как да понижим риска от увреждане на зрението и да избегнем слепотата? 08.06.24 00:03 5-те най-странни находки в Антарктида 07.06.24 23:30 След Роберт Фицо, нахлуване против датския министър председател 07.06.24 23:15

Обикновенно, тя се подготвя със мощни подправки и към нея се прибавя мононатриев глутамат, подобрител на усета, който може да аргументи главоболие. Той се съдържа в супи, замразени и модифицирани и консервирани храни. Намира се и в подкислени ферментирали храни или мариновани храни.

Кофеин

Големите количества кофеин могат да доведат до нервност, бодърствуване, безпокойствие и мигрена. Продължителната консумация на кофеин може да докара до химическа приемливост на тялото, при което може да се появи мигрена. Освен в кафето, кофеин се съдържа и в шоколада, газираните сокове, чайовете и енергийните питиета. Освен храни и питиета, богати на кофеин, би трябвало да избягвате и диетичните сокове, снаксовете и нискокалоричните сладкиши, защото те съдържат аспартам – неестествен подсладител, който също може да аргументи главоболие.

Хот дог

Любимата храна на деца и възрастни не е най-хубавият здравословен избор и би трябвало да се заобикаля. Както доста други модифицирани храни, като салами и колбаси, той също съдържа тирамин, само че също по този начин и натриев нитрат, който може да докара до мигрена.

Чесън

Въпреки че, чесънът е здравословен, прочут е като естествен антибиотик, и би трябвало да се яде постоянно за подсилване на имунитета и за попречване или лекуване на разнообразни болести, с него не би трябвало да се прекалява. Той също съдържа тирамин и може да бъде причина за чести главоболия.

Алкохолни питиета

В лимитирани количества аленото вино е доста здравословно и може да помогне за възстановяване на кръвната картина, контролиране на кръвното налягане и подсилване на тялото. Но не би трябвало да се употребява в огромни количества, тъй като в този случай може да бъде причина за мигрена. Същото важи и за бялото вино и бирата. Освен това алкохолът усилва притока на кръв към мозъка, което може да докара до мигрена или главоболие.

Източник: darik

 

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР