Държавата ще създава нов публичен регистър на автосервизите. Това стана

...
Държавата ще създава нов публичен регистър на автосервизите. Това стана
Коментари Харесай

Изкарват автосервизите на светло с нови регулации

Държавата ще основава нов обществен указател на автосервизите. Това стана ясно след среща сред транспортния министър Ивайло Московски и Асоциацията на автосервизите. Целта е да се основат идентични правила и надзор на активността.

Проблем сега се явявала цялостната липса на няма регулация за осъществяването на автосервизна активност в България. Затова управниците желаят да се вкарат минимални условия за квалификацията на личния състав и за дейностите, които се правят.

Освен това ще бъде импортирано предложение сервизите да издават документ за гаранция за осъществените поправки. "Трябва да бъде ясно какъв е произходът на частите, които се влагат ", изясни Московски. Базата данни в бъдещия обществен указател пък щяла да дава опция за основаването на история на техническата поддръжка на колите.

"Така ще може да се наблюдава във времето за всяко транспортно средство през какви поправки е минало, по кое време и в кои сервизи е осъществена техническата поддръжка ", добави транспортният министър.

По думите му задачата е не да се затварят сервизи, а всички да излязат на ярко и да работят при идентични правила и надзор. Московски е уверен, че по този метод ще се понижи и нелоялната конкуренция в бранша.

Не се разбра по кое време новите оферти ще бъдат пуснати за публично разискване, само че министърът на превоза уточни, че преди да се случи това, ще се организира национална кръгла маса с представители от всички градове и всички заинтригувани по тематиката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР