Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е частично и

...
Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е частично и
Коментари Харесай

Ето какво обеща Петков на стопаните от Садово

Държавата ще обезщети всички стопани, чиято продукция е отчасти и изцяло унищожена от градушката преди седмица в Садово=

Максимално бързо ще бъдат възобновени средствата на земеделците в Садово. Идеята е парите да бъдат вложени в нови насаждения и земеделските производители да могат още тази година да имат годишна продукция. С това се ангажира министър председателят Кирил Петков, който дойде през днешния ден край Пловдив дружно с министъра на земеделието Иван Иванов, заяви trafficnews.bg. 

Визитата идва след траяли дни наред митинги на земеделците, които блокираха даже пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. 

" Хора, които са се трудили доста, цялата им годишна продукция е унищожена. Ще можем да възстановим средствата оптимално бързо, с цел да може те да засадят още веднъж и да получат реколтата си тази година ", разяснява Петков. 

Той разясни, че парите ще бъдат изплатени в границите на един месец и ще има както за тези, чиято годишна продукция е изцяло унищожена, по този начин и за земеделците с частични вреди. До момента към Министерството на земеделието има подадени 39 заявки, като през днешния ден изтича крайният период за заявяване на компенсацията. Поисканата помощ касае унищожена годишна продукция, ситуирана на 2400 декара.

" Реколтата ми от пъпеши е унижожена на 80%. Настоявам за съответни ограничения и обезщетение на 100% за претърпените загуби ”, сподели производителят от Садово Костадин Радков спед срещата си с премиера на полето край града. 

По повод възмущението на хората, че още веднъж не са изстреляни противоправни ракети поради прелитащ самолет и това е довело до унищожената годишна продукция, министър Иванов разяснява, че до края на деня ще са изяснени всички елементи - за какво се е стигнало до тук. 

" Днес има съвещание на междуведомствена група - да почистим неяснотите, които са довели до сходен случай и да не се случва повече. До края на деня ще почистим тези елементи, тъй като полетите не се ръководят от нас ", уточни Иванов. 

Петков даде обещание цялостна бистрота при изплащането на обезщетения, както и на пари по идните стратегии. 

" Ще подсигуряваме всички аграрни представители да са равни пред страната ", уточни още Петков. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР