Държавата да финансира преквалификацията на служители срещу задължението на бизнеса

...
Държавата да финансира преквалификацията на служители срещу задължението на бизнеса
Коментари Харесай

Обмислят продаването на земя на чужди инвеститори

Държавата да финансира преквалификацията на чиновници против задължението на бизнеса да ги резервира на работа най-малко 5 години. Това са част от ограниченията, които Министерство на стопанската система обмисля, с цел да притегли задгранични вложители, разгласи министър Емил Караниколов в Народното събрание, където е изслушван от депутатите за бизнес климата у нас, съобщи БНР.
" Друго, което е извънредно значимо, би трябвало да забележим прилежащите ни страни. Някои от тях, несъмнено, не са в Европейски Съюз, само че дават даже гратис земя за евентуални вложители. Земеделската земя, ще кажете, е заплашителен проблем. Добре, за какво да не даваме земеделска земя, да продаваме. Нека да стартираме с страни членки на Европейски Съюз през Закона за поощряване на вложенията, приемане на документ и, в случай че в тригодишният период, те не изпълнят тези вложения, за които са поели като ангажимент, страната, както и в този момент прави, да има механизъм да лишава тази земя ".
Министерството приготвя и акция, ориентирана към родителите, за изгодата от дуалното образование като една от ограниченията за решение на казуса с неналичието на служащи, добави Караниколов:
" За страдание, в България отдавна битува това, че в производството е мръсна, тежка работа, неблагодарна. Това към този момент не е по този начин! При производството са местата, където има действителни приходи, където се научаваш на трудови привички. Може би и законодателната, и изпълнителната власт би трябвало да вършат такива акции ".
Караниколов счита, че би трябвало да се основат и центрове за преквалификация на работещите, с цел да придобият цифрови умения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР