Дания за момента затваря посолството си в Афганистан заради влошаващата

...
Дания за момента затваря посолството си в Афганистан заради влошаващата
Коментари Харесай

Страни затварят дипломатически мисии в Афганистан

Дания за момента затваря посолството си в Афганистан поради влошаващата се обстановка в областта на сигурността в тази страна, съобщи през днешния ден датският министър на външните работи Йепе Кофод, представен от Ройтерс.

Служителите на дипломатическото посланичество се изтеглят.

"Германия ще понижи до най-малко личния състав на посолството си в Кабул ", съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас. "Кризисният координационен екип на държавното управление реши също по този начин да реализира по-бързо чартърни полети (за евакуация на чиновници на посолството и на афганистанци, които са работили за дипломатическото представителство), които в началото бяха планувани за края на този месец ", сподели още Маас пред публицисти.

Британският министър председател Борис Джонсън свика през днешния ден съвещание на държавното управление, на което да бъде разисквано развиването на рецесията в Афганистан, съобщи Франс прес, като се базира на английското държавно управление.

Иран краткотрайно затвори консулството с в Мазар-и Шариф, съобщи ТАСС. Иранските управляващи се притесняват, че конфликтите сред афганистанските държавни сили и талибаните може да доведат до утежняване на обстановката в града и до заплаха за представителите на иранската дипломатическа задача.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР