Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма заради нерегламентиран превоз

...
Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма заради нерегламентиран превоз
Коментари Харесай

Данъчните откриха масови нарушения по междуградските линии в Русенско

Данъчните инспектори в Русе глобиха транспортна компания поради нерегламентиран транспорт на пасажери, без да им издава билет.
Приходите от продажбата постъпвали непосредствено при работодателя.
От Приходната организация предизвестяват, че доста от русенските превозвачи могат да останат без лиценз, защото не са платили даже заявените си налози.
Инспектор на Национална агенция за приходите е пътувал като скришен клиент по линията Русе-Тетово. Той обаче не е получил билет. Оказало се, че микробусът нямал даже фискално устройство.
От Национална агенция за приходите - Русе оповестяват, че за нарушаването е издадена заповед за налагане на насилствената административна мярка "запечатване на търговски обект " за период до 1 месец.
При последвалата инспекция на Автомобилната администрация било открито, че неизрядният водач няма и нужната категория, с цел да ръководи микробуса.
От компанията транспортьор изясняват, че повода е щета в титулярния рейс. Затова те са изпратили различен по линията, с цел да не останат пасажерите без превоз.
Случаят обаче не е индивидуален. Десетки русенски превозвачи не са платили данъчните си заявления и наложителните осигурителни вноски. За да не се стигне до прекратяването на активността им, Национална агенция за приходите разисква със притежателите на транспортните компании разновидността да разсрочат и погасят задълженията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР