* Дамски дуел и патриотичен сблъсък във Варна* Премиерска надпревара

...
* Дамски дуел и патриотичен сблъсък във Варна* Премиерска надпревара
Коментари Харесай

Топ 10 на най-интересните битки за вота

* Дамски двубой и родолюбив конфликт във Варна * Премиерска конкуренция под тепетата * Война на титаните в 25 МИР
Дамски двубой и родолюбив конфликт ще има на 11 юли във Варна. В морската столица се чака една от най-интересните борби за 46-ия парламент.

Корнелия Нинова ще премери сили с Татяна Дончева. Първата социалистка освен не съумя да притегли в необятната си лява коалиция лидерката на Движение 21, само че в този момент ще би трябвало да се състезава с нея и за гласовете на левите.

Публична загадка е, че въпреки Дончева да е част от " Изправи се! Мутри вън ", доста социалисти й симпатизират, уверени, че Българска социалистическа партия е изгубила, принуждавайки Дончева да напусне столетницата.

Не по-малко забавен ще е челният конфликт сред водача на " Възраждане " доктор Костадин Костадинов и зам.-шефа на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който след отдръпването на Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки от листите за парламент се трансформира в главно лице на тройната коалиция Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ВОЛЯ.

В морската столица споделят, че Костадинов печели поддръжка с родолюбивите си акции, грижата за патриотичното образование на децата и поредните позиции. Надпреварата за Варна ще е повече от напрегната, тъй като на спортната писта в града са някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), топ сценаристът на Слави - Филип Станев, който излиза на терен вместо Трифонов, опитният политик от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин и известният продуцент и композитор, създател на " Цвят виолетов ", Стоян Михалев (Демократична България).

Ако на 4 април ограниченията за излизане от третата ковид-вълна работеха за Ангелов и ГЕРБ, то в този момент професорът сигурно ще би трябвало на всяка крачка да се изяснява знаел ли е какво се случва в лечебните заведения, които през днешния ден са обект на инспекции.

С премиерски конфликт ще блесне на 11 юли Пловдив. Жан Виденов излиза против Бойко Борисов. И в случай че в ГЕРБ гледат високомерно на това, пловдивчани са уверени, че Виденов не трябва да се подценява. Особено измежду левия електорат, който към момента таи носталгия по мощната по негово време Българска социалистическа партия - единственият интервал, в който социалистите управляваха независимо по време на прехода.

Червените под тепетата не са уверени, че соцаристократът проф. Иво Христов ще консолидира левия избор. Битката под тепетата обаче е най-интересна с челния конфликт сред зам.-председателя на " ИТН " Тошко Йорданов и Бойко Борисов. На предишните избори двете партии си разделиха по 3 мандата като разликата сред Борисов и Йорданов бе 7 500 гласа. Сега упоритостта на Йорданов е да са първа мощ.

Истинска война на титаните ще се развихри в така наречен лидерски 25 МИР в София. Там против Борисов излизат Филип Станев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Николай Хаджигенов, доктор Костадин Костадинов, възпитаничката на Сорбоната Райна Иванова (ДПС) и Юлиян Ангелов ( " Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ " ).

След 4 април 25 МИР остана единствената софийска цитадела на ГЕРБ. Партията на Борисов загуби другите два региона от Демократична България. И в този момент борбата ще е кървава.

Много сериозна поръчка за победа в 23 и 24 МИР в София обаче прави " ИТН ". Срещу ген. Атанас Атанасов партията на Слави подвига безспорния потенциал по сигурността проф. Николай Радулов. Срещу него Атанасов ще се озори. ГЕРБ още веднъж заложи СДС-лидера Румен Христов. В 24 МИР пък " ИТН " издигна за лидер доктор Ива Митева, която си завоюва високо публично утвърждение като ръководител на 45-ото Народно събрание. В момента тя е едно от най-популярните и обичани лица на Има Такъв Народ. Мнозина считат, че като цялостен контрапункт на Даниел Митов (ГЕРБ) Митева елементарно може да победи, още повече, че Владислав Панев от Демократична България не й е огромна конкуренция.

Именно на Митева " ИТН " разчита в Разград, с цел да открадне мандата на ГЕРБ. На 4 април за партията на Слави там игра сценаристът Драгомир Петров. Движение за права и свободи обичайно би, вземайки два мандата. Другите два отидоха в Десислава Атанасова и Петров. Сега борбата ще е доста забавна. Целта на Движение за права и свободи е още един мандат, а на " ИТН " - 2 мандата. На 4 април Митева бе на второ място в листата. Издигайки я в този момент за лидер, партията на Слави ясно споделя, че ще се бори за мандата на ГЕРБ.    

Прелюбопитна ще е борбата в Смолян. На 4 април ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и Българска социалистическа партия си разделиха по един мандат като най-вече гласове завоюва Даниела Дариткова. Сега партията на Слави изправя против нея любимката на народа Мика Зайкова. Доайенът на 45-тото Народно заседание завоюва всеобщото утвърждение с кардиналната си рецензия към всички и човешкото си отношение. За депутатското място на Българска социалистическа партия от района ще се бори Петя Михалевска, дъщерята на починалия някогашен районен министър Димчо Михалевски, която на 4 април не се класира в Кърджали. Мандатът на Хайри Съдъков (ДПС) е обезпечен, само че Движението има упоритост и за още едно място. 

Кървава борба се чака в Русе, където " ИТН " лиши успеха на ГЕРБ единствено със 111 гласа. Въпреки загубата Борисов не смени лидера и някогашният състезателен министър Красен Кралев излиза на изправителен. За партията на Слави още по-висок резултат още веднъж ще гони Светлин Стоянов. За Българска социалистическа партия там играе Крум Зарков, за Движение за права и свободи - Бюрхан Абазов, за Демократична България - Стефан Тафров. Битката става още по-интересна с включването на Татяна Дончева. 

Много забавна ще е конкуренцията в Пазарджик. ГЕРБ още веднъж заложи на някогашната външна министърка Екатерина Захариева, само че против нея Движение за права и свободи подвигна този път зам.-председателя на Движението Йордан Цонев. Движението обичайно има два мандата в района, само че включването на Цонев е поръчка и за трети. На терен в града излизат още Станислав Балабанов ( " ИТН " ), Драгомир Стойнев (БСП), Антоанета Цонева (Демократична България) и Настимир Ананиев ( " Изправи се! Мутри вън " ).

Битката за Благоевград ще е с подгрявка. Преди парламентарния избор на 11 юли, лидерът на " ИТН " Илко Стоянов ще се бори за кмет. Гласуването на 27 юни ще е генерална подготовка, която ясно ще очертае разпределението на силите за огромната парламентарна конкуренция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР