Дали Кирил Петков ще бъде министър в новия проектокабинет на

...
Дали Кирил Петков ще бъде министър в новия проектокабинет на
Коментари Харесай

Асен Василев: Нямаме намерение да говорим с Трифонов. Търсим хора, които искат да са на страната на гражданите

Дали Кирил Петков ще бъде министър в новия проектокабинет на Политическа партия зависи от диалозите с съдружните сътрудници и решението на партията. Това съобщи в " Панорама " претендентът за министър председател на партията и сегашен финансов министър Асен Василев.

" В момента към момента търсим поддръжка за програмата на този кабинет и методът, по който работи. Да тръгнем да сглобяваме кабинет преди да е ясно дали програмата и методът на водене на политика имат поддръжка и е преждевременно ".

Той съобщи, че Политическа партия към момента не е събрала поддръжката на 121 депутати. На въпрос дали считат да беседват със Слави Трифонов, Василев отговори:

Не, нямаме и желание. С господин Трифонов и изобщо с Има Такъв Народ като конструкция, ръководена по метода по който тя влезе в първия кабинет, имаме съществени разлики. Целите, които ние считаме, че би трябвало да се следват, е средствата да отиват при всички български жители и да се спре с това избрани фири да взимат огромни поръчки, да са авансово определени. Трудно виждам по какъв начин Политическа партия може да взаимодейства по този метод с някой. Затова ние търсим сега хора, които доста ясно желаят да застанат на страната на жителите

В цяла Европа имаме най-голямото неравноправие сред небогати и богати и главната причина за това е, че всички еврофондове отиват при авансово определени компании с авансово нагласени поръчки, съобщи той.

Василев съобщи още, че решението за изгонването на съветските дипломати е взето по рекомендация на Външно министерство.

Взел го е по информация, предоставена от службите за национална сигурност, където е имало и рекомендация в съответния отчет Външно министерство за тъкмо 70 души. най-малко това ни беше казано в съвещанието на Народното събрание. След това ДАНС са работили с Външно министерство и те си придвижват съответните ноти

Аз считам, че това решение е вярно, разяснява Василев. По думите му не България е страната, която търси борба.

" Русия стартира борбата - тя ни постави в лист с противников страни. Тя ни спря газа, макар че ние си бяхме платили. няма по какъв начин някой да каже: " ти си вражеска страна, ние ще стреляме с ракети по Лондон и всички други противников страни " и ние да се държим " те ни плюят все едно, че дъжд ни вали ", счита той.

Той напомни, че това не е първият път, в който се прекъсват дипломатическите връзки сред България и Русия. У нас ще останат 43 съветски дипломати при 12 български в Москва. Това е два пъти повече от дипломатите, които Русия има в Холандия или Румъния, акцентира Василев.

Държавата няма да банкрутира поради спомагателните разноски в бюджета, безапелационен е той.

" В момента имаме доходи с милиард и 100 милиона повече от разноските към 30 юни- Имаме над 8 милиарда лева в единната сметка. все още имаме дълг, който е по-нисък от дълга при започване на годината. фискално страната стои доста устойчиво "

Допълнителният разход от 760 млн. лева, след който следва да има и доходи, е мъчно осъществим, само че изпълними, сподели Василев. Всичко зависи доста от икономическата обстановка в последните 4 месеца на годината, само че няма да има нищо трагично, което да заплаши финансовите устои на страната.

" Цените на електрическата енергия са овладени - видяхте, че Народното събрание гласоподава обезщетения за бизнеса. Цените за бита са действително същите като предишния месец, нарастването е 2-3%. горива, бензин за жалост не произвеждаме и подвластен от цените на петрола ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР