Дългоочакваният момент в Шампионската лига настъпи. Тази вечер от 22,00

...
Дългоочакваният момент в Шампионската лига настъпи. Тази вечер от 22,00
Коментари Харесай

Днес е големият мач! ПСЖ и Байерн Мюнхен влизат в спор за трофея в Шампионска лига

Дългоочакваният миг в Шампионската лига настъпи. Тази вечер от 22,00 часа в Лисабон ще се изиграе огромният край в конкуренцията, който ще опълчи първенците на Франция и Германия - Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен).

Любопитен факт е, че за първи път от 1998 година насам разногласието за трофея ще е напълно сред първенци в своите страни, въпреки и шампионатът да носи такова име.

Парижани стигат до край за първи път в историята си и са окуражени да стигнат до триумфа. От своя страна Байерн ще играе за 11-и път на край, като е спечелил пет. Баварците смаяха света с успеха си с 8:2 над Барселона в 1/4-финалите, а при триумф през днешния ден ще повторят требъла си от 2013 година.

В десетте си мача преди финала колосът от Мюнхен записва 10 победи с голова разлика 42:8 и при триумф през днешния ден ще влезе в историята като първия непобеден притежател на трофея в Шампионската лига. Близо до сходно достижение беше и Милан през 1993 година, само че на финала се провали против Марсилия.

И ПСЖ, и Байерн, са хегемони в своите шампионати, което до момента е било посочвано като техен минус в Европа, само че ето, че са на край. Байерн завоюва осем следващи трофеи в Бундеслигата, до момента в който за този интервал парижани имат седем във Франция, като разрешиха само на Монако през 2017 година да ги измести от върха.

По пътя си до финала Пари Сен Жермен към този момент преодоля два немски противника - Борусия Дортмунд в 1/8-финалите и Република България Лайпциг в 1/2-финала, и се готви да преодолее и трети.

Байерн също срещна противник от Хексагона, като завоюва полуфинала против Лион с 3:0, само че при започване на мача се огъна съществено.

Друг любопитен миг е, че и двата тима са водени от немски треньори - Томас Тухел (ПСЖ) и Ханзи Флик (Байерн).

Който и да завоюва, това ще значи четвърти представител на треньорската специалност от федералната република с трофей в епохата на Шампионската лига след Отмар Хитцфелд, Юп Хайнкес и Юрген Клоп.

Вероятни сформира:

Пари Сен Жермен: Рико, Керер, Силва, Кимпембе, Бернат, Ерера, Маркиньос, Верати, Неймар, Мбапе, Ди Мария.

Байерн Мюнхен: Нойер, Дейвис, Алаба, Боатенг, Кимих, Тиаго, Горецка, Перишич, Мюлер, Гнабри, Левандовски.

Текст: Спортал
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР