Дългогодишният разследващ журналист на БНТ Валя Ахчиева напуска обществената телевизия.

...
Дългогодишният разследващ журналист на БНТ Валя Ахчиева напуска обществената телевизия.
Коментари Харесай

Валя Ахчиева си тръгва от БНТ

Дългогодишният проверяващ публицист на Българска национална телевизия Валя Ахчиева напуща публичната телевизия. Самата тя разгласи това във видеопослание, оповестено във Facebook.

Ахчиева заяви, че в петък е подала пред генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков заявката си за овакантяване на малкия екран.

Във видеото си тя акцентира, че свободната публицистика има потребност от свободни медии и че тя е избрала точно свободата.

Ахчиева означи, че занапред журналистическите й следствия ще бъдат качвани на канала ѝ в Ютюб - " Разследването на Валя Ахчиева " .

Тя ще работи в партньорство с EURACTIV за информиране на българската и европейската общност за случаите на нарушени човешки права, корист с власт, корист с европейски фондове и корупция.

Припомняме, че през септември Софийският областен съд анулира дисциплинарното наказване „ предизвестие за уволняване “ на журналистката. Наказанието ѝ беше наложено от някогашния общоприет шеф на медията Константин Каменаров в края на февруари, а малко по-късно бе свалено нейното предаване „ Открито “, което се излъчваше от 17 години в ефира на Българска национална телевизия.

След решението на съда Ахчиева беше възобновена на работа, като също така Българска национална телевизия трябваше да заплати 360 лева за хонорар на юриста ѝ и други 80 лева разходи по делото за държавна такса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР