Дългите полети могат да бъдат много изтощителни. Понякога толкова ни

...
Дългите полети могат да бъдат много изтощителни. Понякога толкова ни
Коментари Харесай

Защо никога да не се събуваме в самолет

Дългите полети могат да бъдат доста изтощителни. Понякога толкоз ни писва да стоим на едно място, че вършим всичко допустимо да се почувстваме по-удобно - употребяваме възглавничка, с цел да поспим, завиваме се с одеяло, събуваме си обувките и така нататък

Знаем, че да останем най-малко за малко без обувки и да се отпуснем по време на полет звучи съблазнително, само че най-добре е да не го вършим. Едната причина е, че хората, които седят към нас, ще са ни бъдат признателни, а другата - че е доста по-здравословно и хигиенично за нас самите.

Трябва да имаме поради, че почистването в самолета не е доста взискателно и детайлно . Ако преди нас е имало болен пасажер, това значи, че микробите от него са в близост, а вероятността да са отстранени напълно е доста дребна.
 Снимка 403468

По време на полет сме ставали очевидци на хора, които даже употребяват тоалетните без обувки, а това в никакъв случай не трябва да вършим. Санитарните отделения може и да наподобяват чисти, само че в действителност са много нехигиенични .

Между полетите тоалетните се подлагат на бързо изпръскване с дезинфектант, избърсват се и по-късно се зареждат с тоалетна хартия. Напълно се дезинфекцират единствено веднъж на денонощие и сред дългите полети.

Тъй като тоалетните са толкоз дребни, бактериите елементарно се популяризират. Течността, която постоянно виждаме на пода, най-вероятно не е вода, тъй че е наложително да бъдем с обувки. Дори и чехлите не са доста добър вид.
 Снимка 403467

Трябва да заобикаляме и да пипаме копчето за стартиране на водата, тоалетните седалки и ключалката на вратата, без да защитим ръката си с хартиена забрадка, поучават от Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР