Дълга коса, мускули и роли на корави бойци. Това са

...
Дълга коса, мускули и роли на корави бойци. Това са
Коментари Харесай

Джейсън Момоа навърши 43 г.

Дълга коса, мускули и функции на корави бойци. Това са първите асоциации на множеството хора, когато чуят за Джейсън Момоа.

Актьорът, роден на 1 август 1979 година, в Хонолулу, Хавай, е най-известен с облиците на Хал Дрого в сериала " Игра на тронове " и като първия екранен Аквамен.

Но какво още знаем за звездата, която отбелязва 43-я си рожден ден?

Момоа е наследник на художник и фотографка, осведоми vesti.bg. Шест месеца след раждането му неговите родители се развеждат и Момоа се реалокира с майка си в Айова, където приключва главното и гимназиалното си обучение.

Заради интереса си към биологията Момоа взима уроци в общински лицей в Айова, преди да се реалокира в Колорадо, където работи като сервитьор. По-късно той се реалокира назад в Хавай, с цел да се свърже още веднъж с татко си и се записва в програмата по морска биология на Хавайския университет.

Когато Момоа е на 19 години, е видян от стилния дизайнер Кобаяши, който го предизвиква да продължи кариерата си на модел. Джейсън напуща университета и работи за малко в тази промишленост, преди да получи първата си актьорска роля като млад избавител в сериала " Baywatch: Hawaii ".

През 2010 година Момоа е определен за първата си основна роля в огромен филм. Той играе основния воин в " Конан Варварина ".

Но вниманието на холивудските режисьори е привлечено малко по-късно, откакто Момоа изиграва облика на Хал Дрого в сериала " Игра на тронове ".

През 2014 година Момоа е определен за ролята на Аквамен. Въпреки че филмът „ Аквамен “ излиза на екран чак през 2018 година, Момоа се появява в ролята на Аквамен в „ Батман против Супермен: Зората на справедливостта “ (2016 г.) и „ Лигата на справедливостта “ (2017 г.)

Момоа също по този начин продължава да играе в телевизионни сериали.

В допълнение към актьорството, Момоа е деен в екологични и филантропски кръгове.

Той основава Mananalu, компания, която опакова вода в алуминиеви кутии и способства с облагите си за преработване на пластмаса и унищожаване на пластмасовото замърсяване от океаните. Момоа също по този начин събира пари от името на Sustainable Coastlines Hawaii, група, насърчаваща екологичното схващане посредством разчистване на плажове и просветителни събития.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР