Дълбоките мистерии на най-дълбокото езеро в света. В южната част

...
Дълбоките мистерии на най-дълбокото езеро в света. В южната част
Коментари Харесай

Дълбоките мистерии на най-дълбокото езеро в света – Байкал

Дълбоките мистерии на най-дълбокото езеро в света. В южната част на съветския район, прочут като Сибир, се намира езеро, друго от никое друго на Земята. Сгушено измежду суровата сибирска пустота е голямото езеро Байкал, най-дълбокото и най-древното езеро на планетата. То е толкоз известно със своята хубост, че от време на време е наричано „ Перлата на Русия “.

Това е величествено място, удивително освен с дълбоките си води, само че и с дълбоките си мистерии. Езерото Байкал от дълго време е епицентър на огромно многообразие от странни събития и мистерии.

Езерото е толкоз огромно и надълбоко, че се счита, че съдържа 20% от незамръзналата прясна вода в света. На към 25 милиона години езерото Байкал също се смята за най-старото съществуващо езеро в света. То е известно освен с размера си, само че и със удивително кристално чистата си вода и биоразнообразие. Езерото Байкал е дом на огромно многообразие от типове, които не се срещат на никое място другаде на земята. Тази богата екология и биоразнообразие са му спечелили прозвището „ Галапагос на Русия “. Езерото е оповестено за обект на международното завещание на ЮНЕСКО през 1996 година

Твърди се, че Чингис Хан е роден на остров Олхон на езерото, което е третото по величина островно езеро в света, и има легенда, че Исус Христос в миналото е посетил тук. Твърди се, че Исус е оповестил земята на север от езерото за благословена, а земята на юг от нея за скъпа, заради което и до през днешния ден локалният фолклор споделя, че царевицата няма да пораства в тези проклети земи на юг от езерото.

В езерото Байкал има безчет мистерии

Едно от тях е хипотетичното наличие на мистериозно езерно страшилище, от което локалните поданици от дълго време се опасяват. Местните бурятски хора в района назовават създанието Лусуд-хан или Усан-Лобсън хан , което се превежда като „ Господар на воден змей “. Твърди се, че наподобява на някакъв тип гигантска есетра, с изпъкнала зурла и бронирана облицовка по гърба.

В днешни времена има инцидентни известия от риболовци за неуловими същества, които пробиват повърхността. Или за срещи с големи черни форми, реещи се в кристално чистата вода изпод. Но разказите за странни зверове в езерото датират от стотици години. Ранните китайски откриватели на езерото, което назовават Северно море, също оповестяват, че са видели тези зверове, които назовават „ богове на езерото “ и „ драконови риби “.

Предполагаемите чудовища от езерото Байкал също са показани в антични петроглифи, открити по байкалските скали. Освен това има огромна каменна стела, издълбана каменна плоча, издигната като монумент, ситуирана на брега на река Енисей покрай село Аскиз. Смята се, че датира сред 3-ти и 9-ти век пр.н.е. и изобразява някакво мистериозно водно страшилище.

Изображението, издълбано в камъка, демонстрира огромно създание, сходно на гущер, с колеблив език, зли нокти и сходна на пластина ризница по гърба. Странното творение е изобразено изправено, потопено във вода, обозначено с изображението на риба, която витае наоколо.

Между другото, през 80-те години на предишния век руски откриватели записаха с ехолокатори 30-метров движещ се обект на дъното на езерото. Но по този начин и не съумяха да изяснят какво тъкмо е това. Както съветски, по този начин и задгранични запалянковци към момента се пробват да намерят „ чудовището “ и от време на време в обществените мрежи се появяват фотоси с размазани петна от неразбираеми същества. Може би това е просто нов вид байкалска фауна.

Дълбоките мистерии на най-дълбокото езеро в света – Байкал

Големите мистериозни езерни чудовища не са единствените неща, за които се твърди, че преследват езерото Байкал. Районът от дълго време е прочут и със своите странности, свързани с НЛО. Отдавна има голям брой известия за странни светлини и хипотетични извънземни галактически кораби над езерото.

Но може би най-интересните истории идват от разкрити документи от руската ера, събрани за необясними произшествия от съветския флот под командването на заместник-командващия флота адмирал Николай Смирнов. Въпреки че документите не са напълно фокусирани върху НЛО или даже езерото Байкал в частност, двамата се появяват постоянно и все пак документите загатват многочислени произшествия, свързани с НЛО, и наблюдения към езерото Байкал.

Един подобен роман разказва по какъв начин през 1958 година съветски аероплан ТУ-154 се разрушава в студените води на езерото, откакто се допуска, че е бил преследван от НЛО. Други отчети идват от разнообразни риболовци, които са виждали странни светлини да се реят над езерото, да плават под водата или даже да изригват зрелищно отдолу под вълните, с цел да се изстрелят към небето от горната страна. Хората също оповестяват за НЛО, които бързо се спускат от небесата единствено с цел да кацнат леко на повърхността на езерото и да се носят като лодка.

Един от най-странните разкази, свързани с извънземни и НЛО в езерото Байкал, се твърди, че се е случил през 1982 година. Тогава военноморските водолази в езерото оповестяват, че са срещнали хуманоидни същества , облечени в сребристи костюми на към 50 метра под водата. В отчета се твърди, че трима от водолазите са били убити, когато са се пробвали да преследват създанията, а четирима са били съществено ранени. Руското държавно управление отхвърля и твърди, че всичко разказано би трябвало да има някакво естествено пояснение.

Още аномалии на езерото Байкал

Друг феномен на езерото Байкал, който може или не може да има нещо общо с морски чудовища, НЛО или извънземни, са известията за разнообразни мистериозни кораби изчезвайки във водите му. Езерото съдържа доста аномални зони, които са изключително известни с изгубването на кораби.

Такъв е регионът на западния бряг, прочут като нос Рити. Това е регион с толкоз доста докладвани изгубвания, че локалните го считат за анатемосан и носи сигурна гибел който в миналото върви там. Има и други острови, известни с това, че гълтам морските съдове. Остров Олхон да вземем за пример е прочут с мястото, наречено „ Кратерът на дявола “, откъдето идва едно от най-новите и добре известни изгубвания на транспортен съд.

На 16 юни 2011 година развлекателната лодка Yamaha отпътува от село в региона на Кабанск в Бурятия с умел четиричленен екипаж, с цел да тества нов мотор. За страдание обаче в никакъв случай не се завръща. Беше обявено, че връзката с кораба е изгубена малко след отплаването им, когато ненадейно се надигнала мъгла. А когато мъглата изчезнала, лодката Yamaha я нямало.

Въпреки че лодката била в обсега на мобилните кафези, нито един от мобилните телефони на екипажа не можел да бъде доближат, като че ли били изцяло отвън мрежата. Освен това, като се изключи мъглата, изискванията на езерото се считали за спокойни и изцяло безвредни за корабоплаване по това време. Какво се случило с Yamaha и нейния екипаж и до ден сегашен никой не знае!

Местните считат, че знаят отговора, защото се счита, че въпросният регион от време на време създава ужасяващи неочаквани водовъртежи, които наподобяват като кратер на повърхността. Оттук идва и името „ Кратерът на дявола “, който засмуква всичко в близост. Местната легенда гласи, че тези мистериозни пропасти във водата са порти към пъкъла, през които минават душите на грешниците.

Сладководните тюлени от езерото Байкал – дълбоките мистерии на на

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР