Дълбоките културни връзки и динамичните икономически отношения бяха централните теми

...
Дълбоките културни връзки и динамичните икономически отношения бяха централните теми
Коментари Харесай

Симеонов откри българо-унгарският бизнес форум

Дълбоките културни връзки и динамичните стопански връзки бяха централните тематики в приветствието на заместител министър-председателя Валери Симеонов при откриването на Първото съвещание на Междуправителствената комисия за икономическо съдействие сред България и Унгария. Пленарното съвещание и българо-унгарският бизнес конгрес бяха открити от вицепремиера Симеонов и от министъра на стопанската система Емил Караниколов. Министърът на външните работи и търговията Петер Сиярто показа целите и визията на Унгария за развиване на двустранните връзки.

Симеонов подчертава върху обичайно другарските връзки сред България и Унгария, както и върху областите и вероятностите за тяхното още по-силно укрепване. Симеонов благодари на унгарската страна за позитивното отношение към българското малцинство в Унгария и държавната поддръжка за запазването на езика, националната еднаквост и историческата памет на българската общественост. Обявяването от парламентите на двете страни на 19 октомври, празника на българския светец Иван Рилски, за Ден на българско-унгарското другарство е емблематичен израз на топлите усеща сред двата народа.

В изказването си Валери Симеонов детайлно разказа мощното икономическо партньорство сред България и Унгария, поставяйки фокус върху двустранната търговия, темпа на нарастване на туризма и забележителните директни задгранични вложения, които унгарският бизнес е осъществил у нас.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР