Да построиш къща и да не влизаш в дългове: 5

...
Да построиш къща и да не влизаш в дългове: 5
Коментари Харесай

„Вашите деца никога няма да се нуждаят от вашата къща!“ – архитектът с 15-годишен стаж!

Да построиш къща и да не влизаш в задължения: 5 съвета от архитекта

„ Вашите деца в никакъв случай няма да се нуждаят от вашата къща! “ – утвърждава архитектът с 15 годишен стаж.

С възрастта мнозина хора копнеят за селски живот, сменяйки ритъма на мегаполиса с спокоен уют в покрайнините. Шумните градове с забързаното всекидневие са като буря за днешната дейна юноша. Зрелите хора избират лични къщи измежду естествено обграждане, с цел да основат уют надалеч от града.

За да построите мечтаната селска къща или вила без съществени загуби, вземете под внимание препоръките на опитния проектант. Александър има над 15 години стаж в тази област и има към 500 сполучливи осъществени плана.

Правило 1. Къща за себе си

„ Не ви поучавам да строите двуетажни или триетажни къщи. Практичната къща съгласно мен би трябвало да има един етаж. А пък козирката на покрива да е минимум 1,5 м. Планувайте къщата за себе си и не мислете за това какво желаят вашите наследници.

Вероятно децата ви няма да живеят в тази къща. Животът е динамичен и кой знае накъде ще ги отвее. Къща за своите потребности – това е съвършеното решение. “ – казва  експертът.

Правило 2. Изчислете разноските

Струва ли се да строите къща, направена от това, което имате? Необходимо е да извършите подробна калкулация, с цел да оцените границите на своите благоприятни условия.

Някои купувачи вземат назаем големи суми, пък получават единствено задължения и дълготраен градеж, тъй като цените на материалите порастват, задълженията порастват и парите отново не стигат.

Правило 3. Само професионални бригади 

Най-добре е да си наемете служащи и майстори, предложени от ваши близки или познати, които са останали удовлетворени от работата им. Така най-малко ще имате гаранция на качеството.

Правило 4. Подробно обмисляне

Удобството и комфортът са приоритет за стопаните. Следва естетиката. Запомнете следното предписание: интериорът е за вас, фасадата – за гостите и минувачите. Например, мястото за отдих и барбекю се провежда там, където има красива панорама. Прозорците на кухнята, която се счита за най-често употребяваното помещение, би трябвало да се плануват с тип към портата, с цел да виждате кой е пристигнал и кой си е тръгнал.

Правило 5. Гараж, басейн, голяма тераса – единствено по нужда

Александър споделя: „ Понякога дамите убеждават мъжете си в нуждата от басейн. Обаче ентусиазмът минава след няколко месеца. А пък басейнът и разноските за поддръжката му остават. Хвърлени напразно пари. Руснакът няма време за постоянно къпане в басейна. “

За гаражите архитектът е на същото мнение: „ един гараж е изцяло задоволителен. Имам наблюдения, че колкото и гаражни пространства да си построи човек, всичките ще бъдат затрупани с отпадък, а не с коли. “

Александър споделя, че постоянно му се карат за несъразмерната деловитост на къщите. Той счита, че „ къщата е място за живот, а не обект на удивление. “ Практичната и качествена къща постоянно се получава и естетична, и стилна. Красотата, както споделят, е в простотата.

Ако планувате да построите къща на своята фантазия, запомнете тези 5 правила! Особено са скъпи за тези, които имат стеснен бюджет.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР