Да мислим за здравето си в този толкова важен етап

...
Да мислим за здравето си в този толкова важен етап
Коментари Харесай

Виж защо да НЕ дезинфекцираш дома си с белина и препарати с хлор!

Да мислим за здравето си в този толкоз значим стадий - битка с ковид, е наложително. С изпълняването на предложените ни ограничения за битка с ковид ние вършим една много основна неточност, която не осъзнаваме.

Почистваме пода с белина и препарати, който съдържат хлор. Приканваме Ви да не почиствате с тези препарати дома си.

Хлорът е мощно токсичен – поразява дихателните пътища и провокира възпалението им, а при високи концентрации предизвиква и гибел.

Белината е налично средство, което я прави необятно публикувана при дезинфекцията в битката против корона вируса. Тя е ефикасен способ за битка против ковид, само че единствено в случай че я използваме с вярно предопределение.

 белина и препарати с хлор!

Грешка е, че се употребява постоянно за стерилизация на пода в болнични и публични здания. Препоръчително е тези пространства да се проветряват или дезинфекцията да се прави в края на работния ден. Подът е повърхнина, която няма толкоз високо епидемиологично значение. Всъщност дезинфекцираме повърхността, която няма изключително значение за предавателния механизъм на това заболяване.

Същевременно хлорът, който се отделя, е мощно дразнеща субстанция и провокира асептично инфектиране на белия дроб. Прави белия дроб гостолюбив за други инфекции, в тази ситуация ковид, и води до имуносупресия. Имуносупресията е потискането на имунната система от вътрешните регулаторни системи на организма или под въздействието на външни сътрудници като лекарства, в тази ситуация хлор или радиация.

Тоест ние дезинфекцираме тази не толкоз значима за разпространяването на COVID-19 повърхнина - пода, само че повреждаме белия дроб.

Белият дроб е главният орган, осъществяващ дишането. Той е витално значим, значителен, главен, примитивен, незаместим и неговото положение дефинира протичането на болестта. Състоянието на белия дроб е определящо по какъв начин ще протече болестта - удобно, като по-лека зараза, или ще има затруднения.

 Препарати с хлор и белина

Нека сортираме какво от написаното и казаното да използваме за битка против ковид и да заобикаляме тази всеобща неточност при дезинфекцията против COVID-19, с цел да пощадим белия си дроб и да избегнем следствията.

Мийте постоянно ръцете си със сапун и използвайте дезинфектанти на спиртна основа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР