Да бълваш безотговорно само водопад от думи може би някой

...
Да бълваш безотговорно само водопад от думи може би някой
Коментари Харесай

”Език мой, враг мой” ще срути ли правителството?

Да бълваш безконтролно единствено водопад от думи може би някой път носи своите плюсове, да не си оставяш магарето в калта и защитаваш тезите си несъмнено носи плюсове в политиката, само че да загубиш мярката и да изпростееш, както не един път и дваж се случва на политиците ни, това към този момент не е добре.

После рейтингът на институциите бил невисок. С гневните си изявления май няма по какъв начин към този момент да вдигате рейтинг или пък греша?

В началото беше Словото, и Словото беше с Бог, и Словото беше Бог, на това ни учи премъдрото Евангелие от Йоан. В този откъс от него напълно ясно и недвусмислено се показва, че това, което е наречено Словото е нещото, равностойно на Върховния Създател, неговата творяща мощ е градивната сила на целия свят.

Ако по този метод градивно разсъждаваха и родните елитни депутати, министри и още по-високо сложени над тях, надали щеше да се стигне до следващият политически скандал в страната преди Българското председателство.

Явно политиците ни са докачливи и обидчиви, само че множеството от тях по никакъв начин, но по никакъв начин не си сортират думите и мерят с двойния критерий.

Този път огънят лумна от едно изречение на премиера Бойко Борисов: "Ние като честен жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в това време в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от пандизчии, хора, които назовават българите дебили. "

След това левицата изиска министър председателят да пристигна в пленарна зала и да заяви кои са депутатите наркотрафиканти и купувачи на гласове. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев отбрани премиера си, не му устояха нервите и изгони водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарно съвещание. Българска социалистическа партия напуснаха залата, както и Движение за права и свободи. Тонът от ден на ден се втвърди. Днес Българска социалистическа партия не бе в зала, а Движение за права и свободи два пъти я напусна. Стана ясно, че Българска социалистическа партия ще влезе при разглеждане на оставката на Димитър Главчев, бюджета и вота на съмнение, който ще изискат.

Дали това ще докара до съществени земетресения на политическата сцена ще забележим.

Вчера Главчев се обърна към Нинова с думите: „ Не можете да си говорите каквото си желаете “, само че очевидно това предписание за политиците май не важи.

Ден след изявлението на Борисов Корнелия Нинова съобщи: "Днес отпред на страната стоят членове на групировките, мутрите на прехода - вън от управлението на страната. Докато те са там, преходът няма да завърши. Приватизацията е половинчато решение. "

Тя също не посочи кои са мутрите. Със сигурност и Борисов и Нинова знаят доста добре, че в случай че нарекат наркотрафикантите, купувачите на гласове или мутрите ще бъдат наказани, тъй като всеки е почтен до доказване на противното.

Друг е въпросът за какво има такива измежду тях, по какъв начин откакто взаимно се упрекват са го позволили в годините, за какво тези хора не са зад решетките, а са във властта и така нататък?

Макар и в този момент двете политически сили да се хванаха по крепко за „ гушите “ българският гласоподавател като, че ли към този момент дори и не се впечатлява от сходен жанр изявления, тъй като те не са престанали да се леят от дълбокомислените глави на управниците ни. Само през последните два месец бях избълвани един куп непремерени такива, за които можеш единствено да се чудиш и да се маеш от чия уста излизат.

Депутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов направи паметното си изявление, че 80% от българския народ са дебили. Бившият към този момент началник на НИМ Божидар Димитров отреагира на изявление на говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова с думите за нея: „ Пикла без цицки “. Едва ли Димитров не е наясно, че Захарова приказва от името на една съветска институция, само че... Пак наскоро Валентин Касабов от Обединени патриоти съобщи гръмко и с горделивост: „ Тахтабите от Движение за права и свободи ще ги смачкаме. Да не ни се пречкат в краката “. Междувременно сътрудника му Валери Симеонов бе наказан на първа инстанция за дискриминационно изявление от парламентарната естрада.

Пак в Народното събрание са се разменяли репликите „ убийци “, „ фашисти “, „ комунисти “, „ кръвопийци “, „ политически травестит “.

Валери Симеонов се обърна към Елена Йончева за кино лентата й "Границата " „ напънала се планината родила мишка “ и така нататък.

За сходен език депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, не един път и дваж прекалявал, напусна Народното събрание.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов пък си разреши да изрече, че „ избира да има млади буйни водачи, а не заспали плъхове “, визирайки българските водачи и митинга им. Е и той все едно бе на площада или в кръчмата, а не на този пост, когато си разреши „ естетичното “ говорене на политик и сравнението с плъхове на тези, които го хранят.

Примери колкото си щеш. Случаите не са един и два, само че никой не си измъква поуките, тъй като сходно говорене позволява и гласоподавателя и като, че ли на моменти го насърчава. Друг път негово величество гласоподавателят въобще не ги вижда родните управници, тъй като от дълго време към този момент не го интересува политиката. Но простотията в политиката като, че ли напоследък още веднъж трансферира границите на дипломатичност, естетичност и висок пилотаж. И с една дума „ прекалиха “. Ясно е,че това няма да срути кабинета „ Борисов 3 “, ясно е и че опозицията не е толкоз кротка, само че не забравяйте г-да и г-жи политици, че вие давате тона за ария в тази страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР