Craob обяви пускането на първия в света ултрабук, който няма

...
Craob обяви пускането на първия в света ултрабук, който няма
Коментари Харесай

Първият в света ултратънък ултрабук без нито един конектор

Craob разгласи стартирането на първия в света ултрабук, който няма физически конектори. Новият преносим компютър Craob X е събран в ултратънко шаси - единствено 7 мм, което е сравнимо с дебелината на смарт телефоните. Друго преимущество на компютъра е съвсем безрамковият екран.

Липсата на конектори разрешава на разработчиците на Craob X да понижат освен дебелината на корпуса, само че и да реализират неповторимо понижаване на тежестта на компютъра, което е единствено 862 грама.
`Първият

За зареждане на батерията и свързване на устройства се употребява един тип безжична докинг станция, наречена PortsHub, която е прикрепена с магнит към горния похлупак на преносимия компютър. Тя има USB Type-C, USB Type-A, Thunderbolt физически конектори, слот за SD карта и 3,5 мм порт за слушалки.

Техническите характерности на Craob X, макар доста тънкото тяло, са много впечатляващи. Хардуерната база на преносимия компютър работи на процесор Intel Core i7-1280P от 12-то потомство, с интегрирана графика Intel Iris Xe. LPDDR5 RAM е до 32 GB, а вградената памет на SSD е до 2 TB.
`Първият

Ultrabook Craob X е оборудван с безрамков 4K UHD екран с диагонал 13.3 инча. Предната камера е ситуирана в дупка в горния център на екрана. Безжичната връзка се реализира посредством технологията Wi-Fi 6E.

Капацитетът и животът на батерията не са посочени. Разработчиците дават обещание Craob X да навлезе на пазара в близко бъдеще, само че точната начална дата на продажбата и цената на преносимия компютър към момента не са оповестени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР