Country Garden, най-големият строителен предприемач в Китай, предупреди, че вероятно

...
Country Garden, най-големият строителен предприемач в Китай, предупреди, че вероятно
Коментари Харесай

Най-големият строителен предприемач в Китай Country Garden предупреди, че може да фалира

Country Garden, най-големият строителен бизнесмен в Китай, предизвести, че евентуално няма да успее да изплати интернационалните си облигации, което ще удари изпадналия в усложнения заможен пазар в страната. Компанията, която има дълг, деноминиран в американската валута, близо 10 милиарда $ и дължи още към 200 милиарда $,каза в излявление до хонконгската борса, че чака, че " няма да може да изплати всичките си офшорни отговорности " в период.

" При неизплащането на задължения съответните кредитори на групата може да изискат по-бързо погашение на задълженията или да се ориентират към насилствени правоприлагащи дейности ", споделя компанията.

Изявлнието акцентира неочаквания финансов колапс на Country Garden. До момента компанията съумя да устои на дефицита на финанси, обхванал целия бранш след банкрута на различен китайски заможен колос Evergrande през 2021 година Потенциалният банкрут изостря терзанията за имотния пазар в страната, който обичайно движи повече от четвърт от китайската стопанска система. Последните две години секторът страда от закъснение след вълна от банкрути измежду бизнесмените.
Реклама
Country Garden не съумя да направи заплащания по офшорни облигации през август, което вкара компанията в 30-дневен гратисен интервал, по време на който едвам съумя да избегне банкрут. От компанията в този момент настояват, че чакат да не съумеят да платят отговорности " в границите на съответните гратисни интервали ", един от който изтича идната седмица. Преди Country Garden имаше известност на " по-здрава " от останалите строителни бизнесмени и на подобаваща за поддръжка от държавното управление. Бъдещето й ще сътвори компликации за Пекин, който в началото имаше желание да понижи поддръжката за бизнесмените през 2020 година
Забавени заплащания
Country Garden, която се трансформира в знак на по-мащабната дългова рецесия на имотния бранш в Китай, съобщи, че не е направила дължимо заплащане в размер на 470 млн. хонконгски $ (60 млн. долара) " по някои свои отговорности ". Миналия месец компанията не съблюдава периода за заплащане на лихви от 55.4 млн. $ по две доларови облигации, а гратисните интервали са надлежно до 17-18 октомври и до 27 октомври. По данни на Bloomberg тя има неизплатени офшорни облигации за 11 милиарда $.

Подаването на документите в този момент " може да окаже напън върху притежателите на офшорни облигации да одобрят всяко идно предложение за преструктуриране ", споделя пред организацията Тин Мън, старши кредитен пълководец в Australia & New Zealand Banking Group.

Реклама
Country Garden има повече от 3000 жилищни плана в по-малки градове и към 70 хиляди чиновници. Поради това проблемите й могат да доведат до по-сериозни последствия, в сравнение с от банкрута по дълга на нейния съперник China Evergrande Group през 2021 година

Планът за преструктуриране на Evergrande беше блокиран в края на септември, откакто компанията разгласи, че е разследвана, и уточни регулаторни спънки за издаването на нови облигации. Evergrande е най-задлъжнелият строителен бизнесмен в света и пропусна заплащания по интернационалните облигации за първи път преди две години.
Свързани публикации Строител на капитализма: Хуей Ка Ян, ръководител на China Evergrande Group 1 септември 2023, 06:07 Печалбите на китайските компании ще покажат резултатите от забавянето на стопанската система 29 август 2023, 10:37 Колко тежка може да стане имотната рецесия в Китай 25 август 2023, 06:45 Чуждестранните вложители губят религия в китайските акции и облигации 21 август 2023, 11:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР