© Надежда Чипева Четири от петте кандидата в търга за

...
© Надежда Чипева Четири от петте кандидата в търга за
Коментари Харесай

"ВиК Шумен" избра строител на пречиствателната станция за 21 млн. лева

© Надежда Чипева Четири от петте претендента в търга за пречиствателна станция за питейни води в Шумен са отстранени и локалният ВиК оператор взема решение на 29 април да избере единственият останал - обединяване " Кристална вода ", в което влзиат софийската компания " Обонато Билд " и унгарската Pureco. Първото сдружение няма опит с такива огромни водни планове, само че е обвързвано с огромния строител " Джи пи груп ". Чуждата компания наподобява въпреки всичко действителна и с опит в сферата.

Това е резултатът от спираната и подновявана социална поръчка на " ВиК Шумен " с бюджет от малко над 21 млн. лв.. Сред отпадналите от търга компании пък са " Строително-предприемачески холдинг ", " Геострой " и " Хидрострой ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Къде е връзката

" Обонато билд " е благосъстоятелност на Димитър Панталеев, само че до края на 2018 година компанията беше позната като " Интегрирани строителни системи ". Тогава Панталеев я купува от някогашния притежател Владимир Пилчев за 90 хиляди лева, сочат документи в Търговския указател. През лятото на 2019 година друго сдружение на Панталеев, " Билд инвест - Н ", се влива в " Обонато билд ".

Във компанията " Вип-стил 2005 " обаче Панталеев е съучастник с тримата акционери в " Джи пи груп " - Георги Василев, Владимир Владимиров- Житенски и Стефан Тотев, като всеки е с 25% дял. Дружеството е записано на адреса на " Джи пи " - бул. " Черни връх " 59А.

Вече някогашният притежател на " Обонато билд " Пилчев пък е съучастник в " Агрохолд инвест " с единия от съсобствениците на " Джи Пи груп " - Владимир Владимиров-Житенски. Освен това е шеф на сдружението " Пи Ай ", което има централата на строителната група.
КАПИ i ОБОНАТО БИЛД ЕООД Собствен капитал 1,9 Печалба 0,7 Активи 7,9 Пасиви 6,1 Брой заети 46 Приходи 26,9 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Докато е още с името " Интегрирани строителни системи ", компанията на Пантелеев реализира рекорден растеж сред 2016-а и 2017 година - от 4 млн. лева доходи до 17 млн. лева, и то главно поради публични поръчки. Една от тях е велоалеята над езерото в Правец за 518 хиляди лева покрай хотела " РИУ Правец " на Валентин Златев, а друга е за централната пешеходна зона и ландшафт в Плевен. Справка в регистъра на Камарата на строителите обаче демонстрира, че през последните години не са работили по планове в областта на водното строителство, а по тротоари и пешеходни алеи. В предишното е работили по един дребен ВиК план в Бургас за 711 хиляди лева без Данък добавена стойност - за замяна на тръбопровод по бул. " Алеко Богориди " и ул. " Стефан Караджа " в Бургас дружно с друга компания, " Водоканалстрой ".

Другият член на обединяването - Pureco , e унгарска компания, профилирана във водните планове, по информация от фирмения уебсайт. Наскоро са спечелили план в Гана, сочат медийни изявления.
Проектът

Изграждането на пречиствателната станция на Шумен се финансира по оперативна стратегия " Околна среда ".
Съоръжението ще се намира в кв. " Дивдядово " и ще бъде с потенциал 400 л/сек при естествен режим и 600 л/секунда при форсиран режим. Срокът за осъществяване е година и четири месеца.

" ВиК Шумен " сега събира предложения по още няколко огромни поръчки - за 57 млн. лева без Данък добавена стойност за ремонт на довеждащия тръбопровод от язовир " Тича ", за 11.8 млн. лева за ремонт на ВиК мрежи в Шумен и 1.41 млн. лева за мрежите в Нови Пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР