© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin прескочи 12 хил.

...
© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin прескочи 12 хил.
Коментари Харесай

Търговията с bitcoin от две български платформи е блокирана

© Dado Ruvic Още по тематиката
Bitcoin прескочи 12 хиляди $, упованията са разнопосочни

Пазарната капитализация на криптовалутата надвиши 200 милиарда $
6 дек 2017
Колко сериозен е казусът с електричеството при Bitcoin

Биткойн обществото ще бъде насила да предприеме ограничения за повишение на енергийната успеваемост на цифровата валута
4 дек 2017 В миг на засилен интерес към търговия с криптовалути търговията с тях през българските тържища crypto.bg и cryptobank.bg е спряна. Сайтовете не работят и не одобряват поръчки, а от известията им се схваща, че обслужващата банка ПИБ е блокирала сметките им. " На 6 декември, Първа капиталова банка спря достъпа до сметките на всички уеб сайтове за продан на биткойн в България. Без предизвестие и без пояснение. Тъй като ПИБ е единствената ни връзка с интернационалните тържища, би трябвало да преустановим работа, до момента в който намерим нова банка сътрудник ", се споделя в известие на crypto.bg. Търговци с bitcoin удостоверяват във форума на борсата, че направените им поръчки не са изпълнени.

Без предизвестие

" ПИБ ни блокира достъпа до банковата сметка под претекст, че ще правят промени в акаунта ни и до края на работният ден ще ни пуснат сметката. Никой от банката не ни се обади и сметката ни остана недостъпна. За момента пускаме уеб страницата да работи единствено с Epay и изипей разплащания. Поръчките за продажба които са с погашение по банков път и са доказани след блокирането на сметката ни ще бъдат изплатени в първия вероятен миг ", показват и от cryptobank.bg и допълват:

" Временно спряхме търговията с истинският Bitcoin, заради практическата неспособност да се правят естествени транзакции. Към момента таксите който би трябвало да се заплащат с цел да мине дадена транзакция до 1-2 часов интервал минават равноценност от 15 лв. и отново не е несъмнено че това ще се случи. Ние от своя страна се препълваме от чакащи поръчки за осъществяване които не минават и работата ни се затруднава до безконечност. Ще възстановим обмяната незабавно щом има търпими условия за това. "

" Капитал " изпрати въпроси до Първа капиталова банка и чака коментар.

Проблемът визира търговци единствено през тези български платформи. Онези, които търгуват през непознати не са наранени, в случай че сметките им са в банки, които не блокират такива заплащания. Засега публично ЦКБ и Райфайзенбанк България са оповестили, че не обслужват търговци на криптовалути. Представител на bitcoin обществото в България разяснява пред " Капитал ", че по-опасно ще е в случай че множеството банки решат да преустановят координирано достъпа до непознати търговци. Така притежателите на bitcoin тук няма по какъв начин да се разпореждат с активите си, защото за това им е нужна банкова сметка.

Алтернативите

" Съществуват доста други способи да продължим активността си - през epay, Cash terminal, онлайн банки като Monese и Revolut, тъй че нямаме огромни терзания. Може би е добре да се наложат някакви правила. Всичко, което са имали към нас като условия, сме го спазвали. Това включва при първа транзакция тя да се отсрочи с 2 дни, с цел да може в случай че преводът е бил изработен от трето лице, без знанието на титуляра, той да реагира и да блокира транзакцията. В противоположен случай не може да се наблюдава при кой са попаднали биткойните. ", разясниха за " Капитал " от crypto.bg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР