© Георги Кожухаров Агенция Митници е обявила поръчка за реконструкция

...
© Георги Кожухаров Агенция Митници е обявила поръчка за реконструкция
Коментари Харесай

Граничният пункт "Златарево" на македонската граница ще се ремонтира за 20 млн.лв.

© Георги Кожухаров Агенция " Митници " е оповестила поръчка за реорганизация и рационализация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево " на границата със Северна Макдеония сред Петрич и Струмица, чиято постройка изгоря изцяло при започване на юни поради късо съединяване. Финансиране от 19.8 млн.лв. без Данък добавена стойност за плана още няма, само че се планува то да бъде обезпечено от бюджета на организацията и от републиканския бюджет, излиза наяве от обявлението на поръчката, крайният период за подаване на предложения в която е 18 ноември 2019г.

Преди седмица пък зам.-регионалният министър Деница Николова и северномакедонският ѝ сътрудник Димитър Ванчов лансираха концепцията за нов граничен пункт сред двете страни, ремонтиран или построен с европейски средства. Предвиждаше се или построяването на граничния пункт " Клепало ", при Струмяни, или разширението на граничния пункт " Логодаж " сред " Станке Лисичково " и " Делчево ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Заданието и критериите на ремонта

В рамките на поръчката на Агенция " Митници " определеният реализатор ще би трябвало да изготви идейна идея, работен план, както и да извърши строителството и авторския контрол по време на построяването на новия пункт.

Предложената цена ще е с 40% тежест при оценката на офертите. Техническото предложение включва индикаторите " Разпределение на ресурсите и организация на проектантския екип ", " Мерки за обезпечаване на качество при осъществяване на строителството " и Социални характерности, свързани с осъществяването на контракта, всеки с тежест по 20%.

Кандидатите би трябвало да имат общ оборот за последните три завършили финансови години в размера на прогнозната стойност на поръчката - или към 20 млн.лв. За осъществяването на реконструкцията е заложен период от 240 дни.

Още един ремонт

Агенция " Митници " скоро разгласи и търг за цялостна реорганизация и рационализация на различен граничен пункт на границата със Северна Македония - " Станке Лесичково ". Прогнозната стойност на публичната поръчка е 15.4 млн.лв. без Данък добавена стойност, като финансирането за него към този момент е обезпечено и е от бюджета на организацията.

Офертите за строителството са събрани на 1 октомври, като на страницата на профила на купувача на ведомството към момента не е оповестена информация кои компании са взели участие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР