Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови, пристига на

...
Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови, пристига на
Коментари Харесай

Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови ще е в Ахтопол

Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови, идва на 28 август (събота) в 9 часа в храм " Успение Богородично ", в Ахтопол. Светинята ще остане през целия ден за поклонение. От 19 часа в храма ще бъде отслужен молебен канон пред иконата за здраве и душевно избавление.

От 20 часа на централния площад в курортното населено място при вход свободен ще бъде прожектиран филмът, отдаден на св. Ефрем Нови „ Светецът мълния “.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. В деня, с който иконата бе изложена за поклонение в Черноморец (13 август), трима индивида, пристигнаха, с цел да благодарят на свети Ефрем за мигновени чудеса, случили им се откакто са се помолили пред иконата. Жена от София на име Бойка Велинова, описа за това, че същата заран е пристигнала в храма да се помоли на св. Ефрем за работа, защото е била съкратена през февруари. Няколко часа по-късно освен ѝ оферират работа по телефона, само че и ѝ дават опция да избира сред две длъжности. За признателност, дамата остави подаяние на иконата, както и постави цветя върху нея.

Хиляди са чудесата, след молитва пред иконата на свети Ефрем Нови, като те се случват всеки ден. Затова, той е наименуван светецът мълния.

В момента се събират свидетелства за чудеса на свети Ефрем Нови, като те ще намерят място в новото издание на книгата, отдадена на него. Автор на детската книга за св. Ефрем, книгата за възрастни и кино лентата са дело на журналиста Ангел Бончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР