Чрез тях те набират и последователи, използват ги за дезинформация

...
Чрез тях те набират и последователи, използват ги за дезинформация
Коментари Харесай

Каракачанов: Терористите умело ползват глобалната мрежа

Чрез тях те набират и почитатели, употребяват ги за дезинформация и противопоставяне на антитерористичните ограничения, за различно набиране на финансови средства и обмисляне и съгласуване на своите дейности при терористични офанзиви. Хибридният темперамент на споровете към този момент е предписание, а не изключение.

Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който взе участие в Тринайсетата интернационална конференция "Тероризмът и електронните медии " в София.

Терористичните офанзиви, включително и кибертероризмът, като една от асиметричните неконвенционални съставни елементи на една хибридна тактика, играят основна роля за реализиране на набелязаните политически цели. Нестабилността, идваща от Близкия изток, явно носи съществени опасности за сигурността на всички.

Бежанските потоци, незаконният трафик на хора крият закани и опция да се трансфорат в инструмент на радикалния ислямизъм , който с методите на терористичните офанзиви се трансформира в гневен зложелател на европейската цивилизация, съобщи Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция, пред участниците във форума.

Реални резултати в битката против тероризма могат да бъдат реализирани единствено посредством обединените старания на цялата интернационална общественост, уточни Румен Петков, ръководител на Общото заседание на Международния институт за сигурност и съдействие.

Новата парадигма на тероризма е частично последица от бурното развиване на осведомителните технологии, уточни Петков. Той също означи, че терористичните организации осъзнават смисъла на обществените мрежи, средствата за всеобщо осведомление и цифровите медии за реализиране на задачите си.

Рискове във връзка с слагането на проблеми и отразяването на тематики, свързани с тероризъм и екстремизъм, основава и неразбираемата благосъстоятелност на някои медии, които бързо печелят известност като наличие, търсещо сензации, означи Румен Петков. По думите му от извънредно значение е по какъв метод събитията, свързани с тероризъм и екстремизъм, биват отразявани в средствата за всеобща информация.

Темата на конференцията е извънредно настояща, съгласиха се участниците в нея, измежду които са някогашният президент на Хърватия Степан Месич, дипломати, специалисти и публицисти.

Трябва да поставим всички старания, с цел да се борим против терористичната агитация. Световната общественост демонстрира все по-голям интерес към предотвратяването на терористичните дейности, уточни в приветствието си на форума посланикът на Русия в България Анатолий Макаров.

Организатор на форума е Международната академия за телевизия и радио с поддръжката на Федералната организация по печата и всеобщи връзки на Руската федерация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР