Чрез изследване на отворени източници руската независима медия Mediazona“, съвместно

...
Чрез изследване на отворени източници руската независима медия Mediazona“, съвместно
Коментари Харесай

Потвърдена е самоличността на над 25 000 убити руски войници

Чрез проучване на отворени източници съветската самостоятелна медия „ Mediazona “, взаимно с Би Би Си Русия, удостовери имената на 25 528 съветски бойци, убити през последните 15 месеца на пълномащабната война в Украйна, заяви „ Укринформ “.

След последната актуализация към листата на жертвите са добавени общо 1058 имена. Журналистите и доброволците към този момент са разпознали и към 4 721 някогашни пандизчии и над 1 853 наемници, които са били убити в Украйна.

Mediazona изяснява, че в некролозите, оповестени в съветските вестници и онлайн, рядко се показва къде тъкмо е умрял боецът. Освен това забележителна част от данните не идват от обществени отчети, а от гробища в цяла Русия, които доброволците посещават.

В отчета се показва също, че Министерството на защитата на Русия възпира районните управляващи да разгласяват некролози на бойци, починали в Украйна, с цел да попречва проучванията на смъртните случаи в съветската войска.

Петнадесет месеца след началото на войната броят на съветските жертви, тествани посредством открити източници, от дълго време е надхвърлил публично доказания брой на починалите руски бойци по време на деветгодишната война в Афганистан. От 1979 година до 1989 година в Афганистан са убити над 15 000 руски бойци. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР