Човешкото тяло крие неподозирани тайни. Сега ще разберете някои нови,

...
Човешкото тяло крие неподозирани тайни. Сега ще разберете някои нови,
Коментари Харесай

15 малко известни неща за човешкото тяло

Човешкото тяло крие неподозирани секрети. Сега ще разберете някои нови, малко известни неща за него.

 Колко кости имаме

Бебетата имат повече кости от огромните хора. Когато човек се ражда, той има 350 кости, само че с времето те се съединяват и стават 206 на брой.

Съня

Човек може да оцелее без да яде и цялостен месец даже, само че не може да не спи. Възможно е да издържи 11 дни, само че по-късно може да има огромен риск.

 Кихането

Въздухът, който изтласкваме, когато кихаме може да развие скорост от 45 метра в секунда. Неслучайно при кихане, когато пред нас има други хора, би трябвало наложително да си сложим ръката пред устата.

 Обонянието и разпознаването на миризми

Кучешкият нос разполага с много по-големи качества от човешкия, само че и нашите носове правят добра работа, защото с тях можем да отличим до 50 000 миризми.

 Отпечатъка на езика

Пръстите не са единствените елементи от нашето тяло, които могат да оставят неповторими отпечатъци. Нашият език също може.

 Човешката глава

Един пораснал към този момент човек има глава, която на дължина е 1/8 от неговия растеж от главата до петите, само че при бебетата не е по този начин – тяхната глава е една четвърт от дължината им и по тази причина не им е елементарно да си държат изправени главите.

Хъркането

40% от дамите и 60% от мъжете след 60-тата си годишнина почват да хъркат. Нормалното хъркане е 60 децибела, само че от време на време е много по-силно, даже толкоз, колкото е звукът на пневматичната бормашина, която кърти бетон.

Ноктите

За един месец човешките нокти израстват с почти 0.25 сантиметра. Най-интересното е, че ноктите на едната ръка не порастват със същата скорост, с която порастват тези на другата. Ноктите на тази ръка, с която си служим повече порастват по-бързо.

 Кръвта

В човешкото тяло има кръвоносни съдове с обща дължина до 100 000 километра. През сърцето минават почти по 7000 литра кръв на ден.

 Косата

Гъстотата на косата зависи от нейния цвят и хората, които са естествено руси, са с повече коса. Космените фоликули на скалпа са 100 000 и всеки един от тях е кадърен да обезпечи до 20 косъма за един живот. Жените с естествено руси коси имат почти 146 000 космени фоликули, хората с кестенява коса разполагат с 100 000, а чернокосите са с 110 000. Тези, които имат алена коса, могат да се похвалят с 860 000 фоликули, поради което косата им не е гъста.

 Червата

Тънкото черво на огромен човек е с дължина, която е почти четири пъти по-голяма от растежа му и по тази причина не е право, с цел да може да се побере с дължината си от 6 до 7 метра.

 Кожа, която се сменя

На час кожата ни отделя към 600 000 частици, което се равнява на почти 700 грама годишно. Докато човек доближи 70-ия си рожден ден, кожата му ще е отделила 47.7 кг частици.

Слюнката

За един човешки живот се отделя толкоз слюнка, колкото би стигнала за запълването на два басейна.

Стомахът

Стомахът се трансформира на всеки няколко дни. Неговата форма се променя поради киселините в него.

Бактериите

На всеки квадратен сантиметър от човешката кожа се намират бактерии, които са почти 32 000 000 на брой и множеството от тези бактерии не могат да ни навредят.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР