Севлиевските деца станаха посланици на мира - заедно със своите

...
Севлиевските деца станаха посланици на мира - заедно със своите
Коментари Харесай

10 метра с послания за мир изписаха децата в Севлиево на 1 юни

Севлиевските деца станаха посланици на мира - дружно със своите родители, баби и дядовци, те писаха и рисуваха върху 10 метра винил пред Дом на културата “Мара Белчева ”, като оставиха своите неповторими послания за мир. По този метод те се причислиха към националната идея " Най-дългото обръщение за мир на планетата ", което ще кандидатства за " Рекордите на Гинес ".



Каузата цели да сплоти положителните мисли, страсти и каузи, да възпита блян към естетика, с цел да наклоним дружно международните везни към по-правилната версия на бъдещето - думи на младите доброволци от " Младежка зона ", които асистираха на дребните посланици на мира.



След привършване на плана елементи от общото обръщение, което се чака да надвиши 4 км, ще бъдат изпратени до Народното събрание, на Република България, до Организация на обединените нации и до Европейския парламент. " Мирът стартира с усмивка " написа кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов, който се включи в идеята, отдадена на Деня на детето.



Празникът продължи със занимателна стратегия „ Лятно театро “, която трансформира Севлиево в столица на детските игри. На сцената пред Дом на културата " Мара Белчева " се показаха малчуганите от детските градини, организира се детска олимпиада - отборно съревнование по петанк и индианско око, епична борба с водни револвери и ъгъл на върховете в дисциплините: топка, обръч и хилка с топче. Съревнованията включваха още и шантава щафета, танграми, жив морски шах и китайската стратегическа главоблъсканица GoMoku. Множество ателиета предложиха на децата увлекателни занимания - изобразяване върху коприна, керамика, глина, стъкло и рисунка върху вода.



Тази година програмата още веднъж е отдаден напълно на фамилията, с цел да подчертае значимата роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат потребност да получат цялото внимание на своите майки и татковци, баби и дядовци, с цел да изградят своята прочувствена просветеност, да придобият убеденост и по-бързо да усвоят нови умения през разнообразни игрови модели.



Повече за идеята " Най-дългото обръщение за мир на планетата " на: https://www.facebook.com/profile.php?id=61559581446038
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР