Човешкото тяло е изследвано от лекари, учени, антрополози, биолози, както

...
Човешкото тяло е изследвано от лекари, учени, антрополози, биолози, както
Коментари Харесай

Невероятните способности на човешкото тяло

Човешкото тяло е изследвано от лекари, учени, антрополози, биолози, както и други специалисти в продължение на епохи. Точно заради тази причина се счита, че няма какво повече да научим за него. Естествено, има някои ограничавания на нашите физически качества и спортни изяви, за които е признато, че не могат да бъдат преминати.

Точно прекосяването на тази граница и проявата на свръхспособности измежду хората обаче поддържа към момента научният интерес към човешкото тяло. Забележителен образец за това е по този начин нареченото положение истерична мощ. В такова положение хора са повдигали коли с голи ръце, а в предишното са спирали цели войски. Представяме ви невероятните качества на човешкото тяло.

Супер сила

 Суперсила

През 2012 година в градчето Глен Алън, Съединени американски щати близо звук и половина тежащо БМВ затиска лежащия под него механик Алек Корнаки. Изпадналата в смут негова 22-годишна щерка, тежаща 56 кг, Лорън Корнаки съумява да повдигне колата с голи ръце, да измъкне татко си, да му направи сърдечен масаж и по този метод го избавя.

50 маратона за 50 дни

През 2006 американският маратонец Дийн Карназес стартира самодейност, наречена 50/50/50. Спортистът взе участие в 50 маратонски бягания, в 50 щата, в 50 поредни дни. Започва с присъединяване си на 17 септември в Сейнт Луис и завършва на 5 ноември в Нюйоркския маратон. След края на самодейността той се връща в дома си в Сан Франциско (от другата страна на континента), още веднъж тичайки.

Човекът амфибия

На 28 февруари 2016 година испанският водолаз Алекс Вендрел сложи нов международен връх за най-дълъгото задържане на мирис под вода. Той затаи мирис в продължение на невероятните 24 минути и 3, 45 секунди.

Човешкият гръмоотвод

Американският горски рейнджър Рой Съливан си завоюва прякора Човека гръмоотвод, откакто бе ударен от мълнии 7 разнообразни пъти сред 1942 и 1977 година. Разбира се, оцелява след всичките.

Най-дългият престой без храна и вода

През 1978 австрийският младеж Андреас Михавец е хвърлен в ареста на малко провинциално градче поради това, че е бил пасажер в кола, отговорна за злополука. Отговарящите за него служители на реда изцяло го не запомнили. Момчето оцелява без никаква храна и течности в продължение на 18 дни. Излиза от ареста като богат човек поради галактическото обезщетение, платено му от полицията.

Героичният спасител

През 1976 година Шаварш Карапетян, пенсиониран руски арменски плувец и Световен и европейски първенец, избавя живота на 20 души в злополука в Ереван, Армения. Тролейбусът, препълнен с 92 пасажери, потъва в язовир на дълбочина от 10 метра. Карапетян скоча в язовира, чупи прозореца и стартира да тегли пасажерите на открито. Успява да избави 20 от тях, преди самият той да загуби схващане.

 Самолетна злополука

Без парашут

Весна Вулович е сръбска стюардеса, която държи международния връх за оцеляване след рухване от най-високо без парашут. Жената пада от 10 160 метра откакто самолетът, на който работи, се взривява след политане. Вулович получава доста контузии, в кома е за 27 дни, само че по-късно се възтсановява изцяло и се връща на работа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР