Човешките мании стават все повече и все по-странни, но като

...
Човешките мании стават все повече и все по-странни, но като
Коментари Харесай

Най-странните мании на хората

Човешките мании стават от ден на ден и все по-странни, само че сякаш с научаването на всяка последваща, все по-малко се учудваме. Манията по каквото и да било е рисково психологично положение, което колкото и смешно да звучи от време на време, а неведнъж и необикновено, би трябвало да бъде овладявана и следена. Кои обаче са най-странните мании на хората?

Мания към сладолед – ще кажете, че съвсем всеки страда от сходно нещо и изключително децата, които обичат да похапват сладолед непрекъснато, без значение ванилов, шоколадов, плодов. Всъщност яденето на сладолед се трансформира в фикс идея, тогава когато феновете на сладолед могат да изядат неограничени количество от него. Проблемът тук е, че след няколко години, това ще стане нездравословно за здравето – допустимо е да се появят признаци на анемия.

 Мания към четенето

Манията към четенето – необичайно е, че в новия век на технологиите има хора, страдащи от това, само че необичайно в най-хубавия смисъл на думата. Според учени тази фикс идея е също рискова за здравето, тъй като след известно време четящият човек се трансформира в друга персона – появява се непрекъснато възприятие на паника и боязън, изчезва опцията за централизация върху каквото и да било. Съществуват случаи, в които феновете на книгите напущат работата си, с цел да могат да бъдат непрекъснато с четивото вкъщи.

Мания за колекциониране – не е толкоз необичайно, в случай че манията не е за колекциониране на екстази хапчета. Над 2500 таблетки от наркотичното вещество е събрал 46-годишен холандец. Голямата тъга на този мъж обаче е, че хапчетата му са били откраднати.

 Мания към блеене

Мания за издаване на скотски звуци и по-конкретно блеене на крава – страдащият от сходно разстройство е 10 годишен хлапак, който обичал да мучи непрекъснато. Специализирал се е толкоз добре в изразяването на тези звуци, че даже е спечелил съревнование за най-хубаво блеене в щата Уисконсин, Съединени американски щати.

Возенето на увеселителното влакче също се е трансформирало в фикс идея – сред 20 и 90 пъти на ден се вози 78-годишен мъж.

 Маниак със сатър

Мания е натрапчивото предпочитание човек да бъде непрекъснато в светлините на прожекторите (грандомания) – тази фикс идея не ни е непозната, тъй като от нея страдат огромна част от българските звезди. Но тук приказваме за назад във времето на картината – Пол Яроу е лондончанин, който толкоз доста обича да бъде даван по малкия екран, че като видел камера и незабавно заставал в полезрението й – правилно, не като основно настоящо лице, само че пък какъв брой от нас могат да се похвалят, че са ги давали по SKY News, BBC, Chanel 4?

Мания за съдене – Справедливостта ще спечелва някой ден – с това се е заел Лий Ричи, който съди Бритни Спиърс, Нострадамус, Сомалийските пирати. Благодарение на тази си фикс идея, Ричи е влезнал в книгата с върховете на Гинес, макар че съди и тях.

Животът е прелестен, само че не за всеки. Съществува фикс идея, която се показва в това да се правиш на починал. Чък Ламб си прави непрекъснати снимки, изглеждайки като починал и даже си е направил собствен личен уебсайт, в който да ги качва.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР