Човешката урина може да послужи за изработката на своеобразен бетон“

...
Човешката урина може да послужи за изработката на своеобразен бетон“
Коментари Харесай

Урината на астронавтите: Ключ към създаването на база на Луната?

Човешката урина може да послужи за направата на самобитен „ бетон “ на Луната. Това твърди Европейската галактическа организация, представена от The Independent. Нейното изявление се базира на проучване, оповестено на 8 май тази година, съгласно което уреята – главното органично съединяване в урината – може да помогне за образуването на сместа за „ лунен бетон “.

“Благодарение на бъдещите лунни жители, 1,5 литра течни боклуци, които човек генерира всеки ден, могат да се трансфорат в обещаващ непряк артикул за галактическо изследване “, споделят от организацията.

Основната съставна част е ровък прахуляк, открит в лунната повърхнина, прочут като лунен реголит.

Комбинирането на това вещество с урината би лимитирало нужното количество вода в рецептата при потребление на машини, сходни на 3D принтери, за основаване на здания. Това значи, че ще би трябвало да се доставят по-малко материали от Земята, до момента в който за ръководството на отпадъците също ще има по-малко задължения.

Надеждата е, че урината на астронавтите би могла да се употребява с дребни корекции на наличието на вода. Това е доста практично и заобикаля нуждата от в допълнение усложняване на така и така комплицираните системи за преработване на вода в Космоса.

Източник: The Independent

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР