Членовете на германския парламент са пропътували със самолет много по-големи

...
Членовете на германския парламент са пропътували със самолет много по-големи
Коментари Харесай

Всеки депутат от Бундестага: До Сингапур и обратно със самолет!

Членовете на немския парламент са пропътували със аероплан доста по-големи дистанции през 2018 година, в сравнение с през 2017 година, съобщи ДПА. Статистиката сочи, че депутатите са прелетели над 14 млн км или приблизително почти по 21 000 км на всеки от 709-те членове на Бундестага, което се равнява на полет до Сингапур и назад.

Според организацията Atmosfair в следствие са излъчени общо към 4000 тона нездравословен за климата въглероден диоксид. Вестник "Билд " написа, че приблизително за всички парламентарни групи се пада по 1,2 полета на народен представител.

Родните национални избранници не са останали по-назад в това отношение - предходната година те са предпочели да пътуват с автомобил, като са минали толкоз километри, колкото при 32 обиколки на Земята. Народното събрание е похарчило за командировки в страната и чужбина 2 125 000 лв.. За командировки в България парите са към 1,3 млн. лева За пътешестване в чужбина сумата е към 823 000 лв.. Съединени американски щати, Канада, Мексико, Сенегал, Нигерия, Тайван, Япония и Южна Корея са най-далечните дестинации, посетени от депутатите през 2018 година. Те са обиколили 49 страни, най-посещавани са Белгия и Австрия, на трето място се подрежда Франция, следвана от Македония и Русия. В топ 10 влизат още Сърбия, Германия, Грузия, Гърция и Украйна. Депутатите не са пропуснали да обиколят Румъния, Турция, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Словения, пътували са и до Англия, скандинавските страни и Близкия изток.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР