Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев благодари на Върховния

...
Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев благодари на Върховния
Коментари Харесай

Борис Бонев: Няма връщане на старата организация на движение в центъра на София


Общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев благодари на Върховния административен съд (ВАС) за решението за на бул. " Патриарх Евтимий ". Това решение не значи, че се връща остарялата организация на придвижване, а значи да се спре осъществяването на организацията на придвижването. Няма връщане на остарялата организация на придвижване, съобщи Бонев на брифинг пред публицисти в Столична община.

Последствията от решенията на съда са, че при липса на общоприет проект за организация на придвижването какъвто София няма, всички организации на придвижването са противозаконни. Голяма част от българските градове нямат проекти за организация на придвижването - от пешеходна пътека до нов бул. е нелегално по отношение на тълкуването на съда.

" Това е една от най-големите бомби, заложени от предходното ръководство, с последици, много по-страшни от тези, които са заложили бомбите. Без настоящ общоприет проект на организацията на придвижването, всичко е нелегално на всички места ", посочи Борис Бонев.

Според него даже някой да изиска да се върне остарялата организация на придвижването, тя също би била противозаконна.
 Съдът дефинитивно спря реорганизацията по Патриарха
Съдът дефинитивно спря реорганизацията по Патриарха

Върховен административен съд откри безпричинно осъществяване на дейности по въвеждане на нова непрекъсната организация

Борис Бонев добави, че е могъл да се плъзне по линията на ПР угодното и да жертва интереса на софиянци, атакувайки ръководещите, само че не го е направил. От желанието за краткосрочни политически дивиденти изпаднахме в дълготрайна рецесия на пътната сигурност и организацията на придвижването, предизвести Бонев.

" С това решение на съда инфраструктурата на България е сложена под въпрос ", сподели още Бонев.

Заместник-кметът Илиян Павлов уточни, че съдът е оставил новата организация на " Патриарха " незавършена. Подготвена е краткотрайна организация на придвижването, за всичко, което не е довършено - стрелки, знаци, косени линии. През 2017 и 2022 година не е изработен нов проект за организация на придвижването, уточни Павлов.

Общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски запита за какво сред 2017 и 2023 година, когато ГЕРБ са управлявали София не е изработен опит да се направи задание за нов проект за организацията на придвижването в столицата. В момента даже остарялата организация на придвижване не може да се върне, тъй като ще се откри кой да я апелира, уточни Зографски. ПП-ДБ-Спаси София знаят какво да създадат, с цел да създадат бул. " Патриарх Евтимий " безвреден и по какъв начин да го довършат.
 Васил Терзиев си взел поука от новото придвижване по Патриарха
Васил Терзиев си взел поука от новото придвижване по Патриарха

Той увери, че велоалеите няма риск да бъдат премахнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР