Китайският производител на смартфони OnePlus потвърди, че на 24-ти юни

...
Китайският производител на смартфони OnePlus потвърди, че на 24-ти юни
Коментари Харесай

OnePlus Nord CE 4 Lite: изборът на процесор може да разочарова мнозина

Китайският производител на смарт телефони OnePlus удостовери, че на 24-ти юни ще показа смарт телефона OnePlus Nord CE 4 Lite 5G на пазара в Индия. Този дълго чакан правоприемник на Nord CE 3 Lite 5G провокира огромно неспокойствие, защото марката удостовери, че той ще разполага с 50MP съществена камера със датчика Sony LYT-600, което ще бъде доста усъвършенстване по отношение на настоящия хардуер на камерата.

Въпреки това не всичко е наред, защото типстърът Парас Гуглани разкри някои разочароващи вести. Според спецификациите, споделени от Парас в X (преди това Twitter), Nord CE 4 Lite 5G ще се появи на пазара с процесора Snapdragon 695. За тези, които не са наясно, Snapdragon 695 е 6-нанометров процесор, пуснат на пазара още през октомври 2021 година Този процесор е нещо като работен кон през последните няколко години, като се появява в голям брой 5G смарт телефони от бюджетен и междинен клас, в това число Nord CE 3 Lite 5G.

Въпреки че е разочароваща, новината не е шокираща, защото знаем, че Nord CE 4 Lite 5G ще бъде ребрандиран Oppo K12x, който също употребява този процесор. Решението на марката да избере този остарял чип, вместо да се насочи към нещо като Snapdragon 6s Gen 3, може да е мярка за понижаване на цената, с цел да може към момента да остане в наличния диапазон под 20 000 рупии ($240), даже и с усъвършенствания като новата съществена камера Sony LYT-600 и 6,67-инчовия AMOLED екран с FHD+ резолюция, 120Hz периодичност на освежаване и оптималната бляскавост от 2100 нита. Да не приказваме, че марката възнамерява да размени страничния датчик за пръстови отпечатъци със датчик в екрана.

OnePlus удостовери и увеличението на батерията от 5000 mAh на 5500 mAh. Можем да чакаме, че бързото зареждане също ще бъде нараснало от 67W на 80W, защото Oppo K12x има 80W бързо зареждане. Всички тези спецификации в композиция вършат идния Nord CE 4 Lite 5G впечатляващо устройство, даже и със остарелия процесор. Въпреки това следва да забележим по какъв начин ще се държи новият датчик LYT-600 на Sony в композиция със застаряващия Snapdragon 695.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР