Поставяме началото на астрономическото лято с много слънчеви часове и

...
Поставяме началото на астрономическото лято с много слънчеви часове и
Коментари Харесай

Опасно горещо остава до края на седмицата, обрат в края на юни

Поставяме началото на астрономическото лято с доста слънчеви часове и високи температури. Синоптикът Петър Янков, че температурите ще се движат в границите на 35-40 градуса. В крайните югозападните региони - Сандански, до 41 градуса в събота и неделя.

" Горещото време с температури над 33 градуса в обитаемоте места продължава много дълъг интервал, което основава проблеми в публичния живот и в организацията на работа. Всички пътуващи би трябвало да се преценяват с горещото време. Жълтият код е в действие до края на седмицата ", сподели Янков за Bulgaria ON AIR.

Валежите ще бъдат съсредоточени в планинските регион на западните елементи. През уикенда ни чакат оптимални температури от 34 до 41 градуса, по морето ще бъде по-хладно - температури към 28 градуса. Температурата на морската ще се задържи 23-24 градуса, стана ясно от прогноза на синоптика.

Времето с високи температури ще се задържи и при започване на идната седмица. Обрат на времето ще стартира от сряда. Средиземноморски циклон се насочва към Балканите. Съвместно с по-влажен въздух от север дъждовете ще бъдат постоянно събитие и следва намаляване на температурите.

В четвъртък и петък обилни количества превалявания ще има в централните региони. Във вторник и сряда в западните и централните региони ще има условия за градушки.

В края на юни обичайно времето е по-динамично. Юли се чака да бъде изсъхнал, превалявания ще има основно в Западна България, уточни още Янков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР