Чисто новото изцяло електрическо SUV купе ID.5 направи своята премиера

...
Чисто новото изцяло електрическо SUV купе ID.5 направи своята премиера
Коментари Харесай

VW на автомобилен салон София 2022: световна премиера и пълно портфолио

Чисто новото напълно електрическо SUV купе ID.5 направи своята премиера по време на откриването на интернационалния авто салон София 2022. Управителят на ПОРШЕ БГ Флориан Пупетер и бранд мениджъра на Volkswagen Нестор Несторов подвигнаха покривалото на върховия модел в ID. гамата – ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощ от 299 к.с. Автосалонът в София се трансформира в първото ревю в света, на което флагманът бива показан на всеобщата аудитория. Освен ID.5 GTX, на щанда на Volkswagen могат да бъдат видени и другите настоящи представители на ID. фамилията – ID.3 и международният автомобил на 2021 година - ID.4.

Volkswagen слага сериозен акцент и върху своята SUV гама. В специфичната SUV зона на щанда посетителите могат да прегледат едни от най-търсените и продавани модели на марката. Автомобилът на 2020 за България T-Cross, обновеният T-Roc и чисто новият Taigo съставляват компактната част от SUV флотата подобаваща за забързаното градско всекидневие и пътуванията за развлечение отвън града. Бестселърът Tiguan и първокласният Touareg също са на линия за тези, които търсят повече пространство, мощност и ексклузивност.



Снимка: Валентин Маринов, Carmarket.bg

Arteon Shooting Brake решен в спортно синьо добавя флотилията на щанда. Volkswagen Лекотоварни коли показва напълно новия първокласен пътнически ван – Multivan Т7, и редом с това разгласи старт на предпродажбата на новия ID. Buzz в България.

За времето на ревюто, клиентите на марката могат да се възползват от специфичните самостоятелни ценови оферти, както и преференциално предложение от Порше Лизинг при покупка на лизинг нов автомобил Volkswagen - рента 2.9% без такса обслужване и безвъзмездна гражданска отговорност при подписване на застраховка Каско в Порше Застраховане.



Снимка: Валентин Маринов, Carmarket.bg

Акцентите при ID.5/ID.5 GTX

- Първото изцяло електрическо SUV купе от Volkswagen. Върхов модел, подобаващ за пътувания на дълги дистанции и основан на новаторската модулна платформа за модели с електрическо задвижване на Volkswagen с невисок център на тежестта за непоклатимост на пътя.

- Изразителен дизайн, комбиниран с изключителна аеродинамика: органически, мускулест жанр на тялото с мощна предна ризница, порти в цвета като каросерията и състезателен заден спойлер, който обезпечава невисок коефициент на противодействие от 0,26 за оптимален пробег до 520 км съгласно WLTP.

- Изобилие от пространство: Харизматичното тяло на модела е неповторимо от всеки ъгъл, до момента в който късите му надвеси основават прочувствен дизайн на купе с чувство за шир като в салон, което бихте очаквали от модели от по-високия клас.

- Приятна атмосфера: Уютен, първокачествен, функционален интериор. ID.5 GTX е оборудван със спортни, съвременни материали на седалките, които имат перфорирано GTX лого, което спомага за отличителния тип. Многото разновидности за фоново осветяване допълват и акцентират новаторския интериорен дизайн.



Снимка: Валентин Маринов, Carmarket.bg
- Иновативни асистиращи системи: Travel Assist с данни за всеобщо местонахождение за още по-спокойно и безвредно шофиране, до момента в който Park Assist Plus с функционалност за памет дава персонализирана помощ при паркиране.
- Интелигентна светлина: LED фарове като стандарт. ID.5 GTX разполага с IQ.LIGHT LED матрични фарове, в това число интелигентни фарове и 3D LED задни светлини.

- Нова операционна идея: Чувствителен на досег мултифункционален волан, 12-инчов сензорен екран, head-up екран с добавена действителност (опция), адаптивен натурален гласов надзор.

- Най-новата електронна платформа с потомство 3.0 на софтуера: Мощен хардуер. Най-новото потомство програмен продукт разрешава актуализации и надграждане по въздуха. Избраните функционалности могат да бъдат добавени на по-късен стадий.

- Мощност от инсталирания откъм гърба мотор. Електрическите мотори инсталирани на задната ос със 128 кВт (174 к.с.) в ID.5 Pro или 150 кВт (204 к.с.) в ID.5 Pro Performance обезпечават впечатляваща мощ.

- Двойна система за задвижване на всички колела. Топ версията ID.5 GTX с електродвигател на всяка ос за оптимално сцепление. 220 кВт (299 к.с.)*. 0–100 км/ч за 6,3 секунди; оптималната скорост от 180 км/ч.

- Три варианти на мотора, една батерия. Голяма батерия от 77 кВтч за ID.5 2 Pro, ID.5 Pro Performance и ID.5 GTX

- Пробегза подчинение на дълги дистанции: ID.5 с плануван пробег до 520 км (WLTP). Висока оптималната мощ на зареждане от 135 кВт (стандартно) за бързи спирки за зареждане.

- Балансирана спортна ходова част: Задвижваща система и ходова част със свързани системи за ръководство с удобни, спортни и безвредни настройки. По избор: прогресивно кормилно ръководство и контролирана DCC ходова част.

- Интелигентно зареждане – опционално в двете посоки зареждане: Независимо дали сте вкъщи или на път разполагате с интелигентно ръководство на силата и автоматизирана регистрация в зарядните станции. След основаването и съществуването на подобаваща инфраструктура, двупосочното зареждане ще бъде допустимо и вкъщи – ID.5 ще се трансформира в устройство за предпазване на сила.

- Екосистема за устойчива подвижност: компактна станцция за зареждане, ID. Charger и услугата за зареждане We Charge основават екосистема от устойчива подвижност.

- Устойчива електрическа подвижност за всички: ID.5, който се създава във фабриката в Цвикау в Германия, се предава на клиента с въглеродно-неутрален баланс.

- ACCELERATE: ID.5 е нов модел, с който нараства ID. фамилията в Европа след най-продавания ID.3 и международния автомобил ID.4. С ID.5 Volkswagen форсира акцията си за електрическа подвижност в границите на тактиката ACCELERATE.

- Way to Zero: One electric model in all key segments by 2025. The last engine-powered vehicle to roll off the production line between 2033 and 2035. Carbon-neutral balance sheet by 2050 at the latest.

- Навлизане в нов пазарен сегмент: С ID.5 Volkswagen отваря нов пазарен сегмент - на купетата, като по този начин марката доближава до нови групи клиенти. ID. моделите към този момент помогнаха на Volkswagen да притегли огромен брой нови клиенти.

- Обширна цифровизация: С ID.5 Volkswagen прави идната стъпка по пътя си към преобразяване в софтуерно насочен снабдител на подвижност. Иновативните асистиращи системи и актуализациите по въздуха обезпечават на водачите оптимален комфорт и допустимо най-хубавото потребителско прекарване. Volkswagen е подготвен за бизнес модели основани на данни.

- Комфорт и сигурност: Използвайки данни за всеобщо местонахождение и необятна гама от системи за асистенция на лидера, Volkswagen стартира идващия стадий към самостоятелно шофиране в ID.5.

- Way to Zero: един електрически модел във всички основни сегменти до 2025 година Последният автомобил с ДВГ, който ще слезе от индустриалната линия ще бъде сред 2033 и 2035 година Постигането на безпристрастен въглерод баланс - най-късно до 2050 година



Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР